-->

24 Mayıs 2009

Turkcell Süper Lig'de 33. hafta dramatik maçlara sahne oldu. Şampiyonun belli olma ihtimali olan haftada Beşiktaş ve Sivas kazanınca heyecan son haftaya taşındı. 8 maç da aynı anda oynanırken, ilk yarılar bittiğinde oluşan tabloya göre Beşiktaş şampiyonluğu ilan ediyordu. Sivas'tan gelen gol haberinin üstüne, Mehmet Topal'ın ters vuruşu İnönü'de kutlamaların başlamasına sebep oldu. Ancak Beşiktaş'ın oyun planı maçın bu skorla bitmesinin imkansız olduğunun sinyallerini veriyordu. Beşiktaş sanki deplasman takımı gibi oynayarak oyunun kontrolünü Galatasaray'a bırakmıştı. Rakibini 35-40 metrede karşılayan Beşiktaş, Galatasaray'ın orta sahada rahatça pas yapmasına izin veriyordu. Nitekim Sivas ve Galatasaray, ikinci yarının başında ard arda golü buldular. Eğer 59'da Beşiktaş'ın devre arası transferi Yusuf bireysel yetenekleriyle şok dalgasını kırıp skordaki dengeyi bozmasa, Sivas puan tablosundaki durumu eşitliyordu. İlerleyen dakikalarda Sivas'taki maç önce 3-1'e sonra da 3-2'ye gelirken, İnönü'de hala skoru korumaya çalışan Beşiktaş'ı ve çok da verimli olmayan ataklarla beraberliği arayan bir Galatasaray'ı izledik. Geri kalan sürede skorlar değişmeyince 33. hafta ligin tepesindeki takımlar için başladığı gibi bitmiş oldu.
Son haftaya Beşiktaş 68, Sivas 66, Trabzon 65 puanla giriyor. İkili averajlarda Sivas'ın Trabzona, Trabzon'un da Beşiktaş'a üstünlüğü bulunurken Sivas'la Beşiktaş arasında eşitlik söz konusu. Eğer bu iki takım ligi aynı puanda tamamlarsa genel averaja bakılacak. Son hafta Beşiktaş Denizli deplasmanına, Sivas da Galatasaray deplasmanına gidiyor. Trabzon ise içerde Fenerbahçe ile oynayacak. Denizli'nin küme düşme ihtimalinin kalmadığını düşünürsek, 3 sezon önce Fenerbahçe'nin Denizli'de başına gelenleri Beşiktaş'ın da yaşaması imkansız gibi görünüyor. Sanırım artık 2008/2009 sezonu şampiyonu Beşiktaş diyebiliriz.

Ligin dibindeki mücadele de netleşti gibi. Son hafta bir sürpriz olmazsa, lige veda eden son takım Konyaspor olacak. Antalya iddiasız Ankaraspor'u yenemeyince ateş hattında kaldı, ancak son hafta Ankaragücü'nü yenebileceklerini düşünüyorum.

Ligdeki bir diğer mücadele olan Avrupa Ligi mücadelesi ise devam ediyor. Bursaspor, evinde Gaziantepspor'la 2-2 berabere kalarak umutlarını oldukça azalttı. Ancak önümüzdeki hafta Bursaspor kazanıp hem Fenerbahçe, hem de Galatasaray kaybederse üçlü averaj sistemi devreye girecek ve Bursaspor ligi Galatasaray'ın üstünde 5. sırada bitererek Avrupa Ligi'ne katılabilecek.

Son olarak 34. haftada tüm takımlara başarılar diliyorum. Benim fikrim ligdeki ilk beş sıranın son hafta değişmeyeceği, Konyaspor'un da küme düşeceği yönünde. Hak eden kazansın.

1 yorum:

Bellamy. dedi ki...

ikili averajlarda beraberliklerdeki goller sayılmıyor. trabzon beşiktaş karşılaştırması da gol averajına bakıyor. beşiktaş %99,9 şampiyon.

 
Meşale Kokusu