-->

1 Haziran 2009

Carlo Ancelotti'nin AC Milan'da geçirdigi 8 kupalı 8 yıl dün akşam Leonardo'nun yeni antrenör olduğunun açıklanmasıyla sona erdi. 2003'te Şampiyonlar Ligi şampiyonlugunu, yine aynı sezonda İtalya Kupası'nı ve Avrupa Süper Kupası'nı kazandıktan sonra, 2004'te Serie A şampiyonlugunu ve İtalya Süper Kupası'nı kazanınca, Ancelotti Milan kariyerine hızlı bir baslangıç yapmış oldu. 3 seneye sığan 5 kupada Carlo Ancelotti'nin katkısı çok büyüktü.

2004-2005 sezonu Şampiyonlar Ligi finalinde ilk yarısını 3-0 önde bitirdikleri Liverpool maçını dramatik bir şekilde penaltılarla kaybetmeleri ve o sezon AC Milan'ın hiç kupa kazanamaması Carlo Ancelotti'yi tartışılır hale getirdi. 2005-2006'nın da kupasız geçmesinin ardından bu sezonun Ancelotti'nin son yılı olacağını düşünenler, yeni sezonda takımın başında olacağını düşünenlerden çok daha fazlaydı. Ancak Milan yönetimi, kendisiyle devam kararı aldı.


2006-2007 sezonunda lig şampiyonluğunu ezeli rakipleri Inter'e kaptırmalarına rağmen Şampiyonlar Ligi finaline çıkıp Liverpool'dan 2005'in rövanşını almaları Milan taraftarını biraz da olsa tatmin etmişti. Aynı sezonun Avrupa Süper Kupası ve FIFA Club World Cup, Ancelotti ile Milan'a gelen en son kupalardı. Geride bıraktıgımız sezonda lig ve Avrupa'daki başarısızlık ve 8 senede kazanılan tek lig şampiyonluğu Ancelotti'nin milan kariyerinin sonunu hazırladı.

Oyuncu ve teknik direktör olarak Şampiyonlar Ligi'ni 2'şer kez kazanan 2 teknik direktörden birisi olan Carlo Ancelotti, yeni sezonda yeni takımı Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi kupası hasretine son vermeye yardımcı olabilecek mi hepimiz göreceğiz. Son 8 senede bu kupayı 2 kez kazanmış ve 1 kez de final oynamış olmanın kazandırdığı tecrübe Ancelotti'nin belki de en önemli avantajı olacak. Chelsea takımının oyuncu kapasitesi, bu yıldızların yıllardır bir arada oynaması ve takım kurgusunun yıllar içinde değişmemiş olması da diğer bir avantajı olacak. İtalya ligi dışında başka bir ligde ne antrenör ne de futbolcu olarak çalışmamış olması, Premier Lig'de Serie A'ya oranla futbolun daha yüksek tempoda oynanması ve iki ülke arasındaki futbol mentalitesinin farkı, karşılaşacağı zorluklardan bir kaçı olacak.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu