-->

7 Haziran 2009

İlk maçta Los Angeles Lakers, Orlando Magic'in üzerinden tabiri caizse kamyon gibi geçti. Görünen o ki geçen 15 seneden sonra Magic'liler finallerin nasıl bir yer olduğunu unutmuş. İlk maçta neyle karşılaştıklarını anlayamadan, Lakers 25 sayıyla aldı maçı götürdü. Kobe de ufak çaplı bir şov yaptı.

Sanırım Lakers'ın tokadı Magic'i uyandırmaya yetmiştir. Silkinip kendine gelme vakti geldi. Orlando tekrar ayağa kalkıp bir duruş göstermezse Lakers her an süpürgeyi eline alabilir. Cleveland serisinin beklenenden çok daha erken bitmesi, bariz bir rehavet yaratmış. Kobe'nin arkasının da sağlam olduğunu unutmuşlar. Konferans finallerinde karşılarında sadece LeBron durabildi. Finallerde ise karşılarında tam bir takım var.

Tabii bir de Phil Jackson faktörü var. 9 kez NBA şampiyonluğuna ulaşmış bir koça bu seneki Minnesota'yı bile verseniz finallerde bir maç kazanır diye düşünüyorum. Üstüne üstlük bu koçun elinde Lakers varsa onu yenebilmek için gerçekten olağanüstü işler yapmanız gerekir. Stan Van Gundy, Cleveland serisinde rakiplerini mükemmel analiz edip, oyunu çok doğru kurgulamıştı. Finallere o da biraz konsantrasyonunu kaybetmiş olarak başladı. İlk maçta sahada izlemeye değer sadece Lakers olduğu için, rakibini izlemek için bol bol vakti olmuştur diye düşünüyorum. Bakalım Phil Jackson'ın durdurulması çok zor olan hücum setlerine bir çare bulabilecek mi?

2. maçta da gönlümüz tabii ki Hidayet'ten yana. Serinin kaderi için çok önemli olan bu maçta, ondan takımına liderlik edip, Los Angeles'tan saha avantajını çalarak dönmesini bekliyoruz. Bunu yapabilecek güçleri olduğunu bugüne kadar bir çok kez kanıtladılar. Gerçek potansiyellerini sahaya yansıtırlarsa güçlü Lakers'ı kendi sahasında devirebilirler. Bunu yaparlarsa da şampiyonluk için ellerine büyük bir avantaj geçmiş olacak. Yani kısacası "Beat L.A.".

0 yorum:

 
Meşale Kokusu