-->

6 Haziran 2009

Efes Pilsen de Fenerbahçe Ülker de, Beko Basketbol Ligi şampiyonluk serisinin ne kadar zorlu geçeceğini gördüler. Savunmaların konuştuğu ilk maçı Fenerbahçe Ülker kazandı. Peki maçın ilk yarısını 3 sayıyla önde geçen Efes Pilsen, ne gibi hatalar yaptı da maçı 8 sayı farkla kaybetti?

İlk olarak, hücümda 24 saniyeyi sonuna kadar kullanmalarına rağmen iki takım da rahat şut pozisyonu bulamadılar ve şutların da girmemesiyle savunmaya iyice ağırlık verdiler. Bence bu maçın kilit noktasi şut yüzdelerinin iki takım için de düşük olmasıydı. Diğer bir kilit nokta ise sakatlıktan dönen Ömer Onan'ın 20 sayıyla geceye damgasını vuran performansıydı. Bu performans Fenerbahçe Ülker'e maçın gelmesinde çok önemliydi. İki takımın da savunmaya öncelik vereceğini tahmin ediyorduk. Zaten maçta da bu aynen ortaya çıktı. Fenerbahçe Ülker'in dünkü maçta savunmayı rakibine oranla daha iyi yapması, Efes Pilsen gibi çok iyi hücüm silahlarına sahip bir takımı 60 sayıda tutması onlara maçı kazandırdı.

İlk maçın şaşırtan performansları ise play off'larda final oynamaya alışık, bu tarz maçları çok oynamış, iki takimin da yıldızları olduğunu düşündüğümüz Willie Solomon ve Charles Smith'ten geldi. İkisi de takımlarına beklenenin altında katkı sağladılar. Solomon'dan beklediğini alamayan Fenerbahçe Ülker yerli oyuncularının öne çıkmasıyla bu açığı kapatmış oldu.

Fenerbahçe Ülker seride 1-0 one geçti ama seriyi kazanmaları için diğer maçlarda da en az dünkü kadar mücadele etmeleri gerekecek. Efes Pilsen sahasındaki 2. maçı kaybetmemek için elinden geleni yapacaktır. Buna hiç şüphem yok. Eğer Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi'ye 2-0 önde giderse, seriyi Efes Pilsen'in geriden gelip kazanması çok zor olacaktır. Zira Fenerbahçe Ülker, evinde sahaya en az 10000 kişilik bir taraftar desteğiyle çıkacak. Bu yüzden önümüzdeki maç serinin kaderini belirlemek açısından çok önemli. Eğer Efes Pilsen yine kayberse, serinin galibi büyük ölçüde belli olmuş olacak.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu