-->

3 Haziran 2009

Malum futbolda ligler bittiğinden şu aralar gündemde transfer spekülasyonlarından başka pek de bir şey yok. Bu yaz büyük bir şampiyona da olmadığından, sessiz sedasız milli maçlar falan oynanıyor. Gergin geçen son haftaların ardından futbol dünyasını adeta bir huşu kapladı. Bugünden itibaren de önümüzdeki iki hafta boyunca basketbol esas gündem maddesi olacak. Hem bizim ligimizde hem de NBA'de final serileri aynı gün başlıyor.

Beko Basketbol Ligi'nde çoğu kişinin tahmin ettiği final serisi oynanacak. Ligin açık ara en güçlü iki kadrosuna sahip olan Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker, çok da zorlanmadan finale kadar geldiler. İkisi de yarı final serilerini 3-0'la geçti. Açıkçası bu sene hem lig hem de play off'lar geçen seneye göre biraz sönük geçti. Geçen seneki herkesin herkesi yenebildiği, 7-8 takımın ciddi anlamda yarışmacı olduğu ligden sonra, bu sene ki nispeten daha tahmin edilebilir bir lig oldu. Tabii ki final serisinin heyecan bakımından bir eksiği olmayacaktır. Zaten medyada da hiç olmadığı kadar yoğun bir ilgi söz konusu. Basketbol ligimizin "meraklısına" kıvamından kurtuluşu devam ediyor. Dün yapılan basın toplantısına katılımın yüksekliği sevindiriciydi.

Ne var ki, bu sene Efes Pilsen yönetiminin aldığı ilginç bir karar oynanacak maçların önüne geçti. Ev sahibi biletlerini ücretsiz dağıtacağını açıklayan Efes Pilsen, 600 kişi kontenjanlı deplasman biletlerininin fiyatını 45 TL olarak açıkladı. Kontenjan kısıtlaması kabul edilebilir bir durum. Ancak, Türkiye'de bugüne kadar görülmemiş bir fiyat uygulamasına giderek nasıl bir kazanç elde etmeyi planlıyorlar? Bu durumu anlamak biraz güç. Kazanılacak 27.000 TL, bu uygulamanın doğuracağı antipatiyi ortadan kaldırmaya yetecek mi? Öte yandan Fenerbahçe Ülker yönetimi, oldukça başarılı bir politika izledi ve yanıtını ilgi çekici bir kampanyayla verdi. Efes Pilsen'in sahasındaki maçlara giden Fenerbahçeli taraftarlara her dış saha biletine karşılık iki iç saha maçının bileti ücretsiz verilecek. Aynı zamanda atkı ve şapka hediye edilecek.

Seri hakkında bir tahmin yapmak ise oldukça güç. İki takımın da her mevki için alternatifli kadroları var. Kim kazanırsa kazansın serinin 4-2 biteceğini düşünüyorum. Efes Pilsen'in kozu koçu, Fenerbahçe Ülker'in kozu ise taraftar desteği olacaktır. İki takıma da başarılar.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu