-->

6 Haziran 2009

Bir takım düşünün ki, 20-30 milyon Pound'luk transferler yapsın; oyuncularına telaffuz etmeye çekindiğimiz ücretler ödesin; altyapısından neredeyse hiç oyuncu çıkarmasın ve halkın takımı olarak anılsın. İki yıl önce resmen Amerikalılar'ın takımı olan, sözde halk takımı Liverpool FC, iflasın eşiğine geldi. İngilizler durumun oldukça vahim olduğunu söylüyorlar.

Liverpool 2007 Şubat ayında, Tom Hicks ve George Gillett'in başında bulunduğu Amerikalı bir gruba satılmıştı. Hicks ve Gillett ikilisi geçtiğimiz iki yıl içinde kendilerini 250m, kulübü ise 100m Pound'luk bir borç yükünün altına soktu. Bu paranın karşılığında gelen tek başarı ise geçtiğimiz sezonki lig ikinciliği. 60000 kişilik stad projesi ise hala proje aşamasında. Son gelen haber ise bırakın stad yapmayı, Liverpool'un transfer bile yapamayacak noktaya geldiğini gösteriyor.

Kulübün sahibi olan grubun geçtiğimiz dönemde 42.6m Pound zarar ettiği ortaya çıktı. Zararın 36m Pound'luk kısmı, kulüp için alınan borçların faiz ödemelerinden kaynaklanıyor. Kulübün kasasının şu anda boş olduğu ve mevcut küresel kriz ortamında kimsenin, mali yapısı bu kadar kötü durumda olan Liverpool'a borç vermeye yanaşmayacağı düşünülüyor. Yani Benitez bu sene kadrosuna yeni isimler katmak için öncelikle bazı oyuncularını satmak zorunda gibi görünüyor.

Bu gelişmelerden sonra, geçtiğimiz dönemde kulübü satın almak için harekete geçen taraftar odaklı bir organizasyon olan Share Liverpool FC, yeniden devreye girdi. Organizasyonun kurucusu Rogan Taylor 25m ile 45m Pound arası bir para koyabileceklerini ve yanlarına alacakları bir yatırımcıyla kulübü devralabileceklerini söyledi. Amerikalı ikili çekildiğinde, geride 100m Pound'luk bir borç kalacağını düşünürsek, onların da beraber bu yükün altına girebilecekleri bir yatırımcı bulması zor görünüyor. Tabii ki onlar da Araplar'ın kapısını çalmazlarsa.

Şu an için tünelin ucundaki tek ışık Şampiyonlar Ligi. Liverpool'un para basan organizasyona direk katılım biletine sahip olması, önümüzdeki yılın gelirleri için bir umut ışığı doğuruyor. Ancak yaz döneminde kadrolarını zayıflatmak zorunda kalıp, Şampiyonlar Ligi'nde çok fazla ilerleyemezlerse oradan gelecek gelir de kısıtlı olacak. Anlayacağınız durum vahim. Bu sene şampiyonluk yarışına girişen Liverpool'u önümüzdeki sezonlarda orta sıralara doğru bir yolculuk içinde görebiliriz.

2 yorum:

ivandrago dedi ki...

hükümet düşer,liverpool düşmez...

bunun dışında bu gelişmenin Babel'in Turkcell super lige,Tuncay'ında Liverpool'a doğru hareketinin başlangıcı olmasını diliyorum...

babel hollandalı hani...frank falan...evet.

Adsız dedi ki...

beter liverpooooooooooooooooooooooooooollllll

 
Meşale Kokusu