-->

2 Haziran 2009

Florentino Pérez Rodríguez, 2000 yılında ilk kez Real Madrid'in başkan adayı olduğunda rakibi Lorenzo Sanz'dı. Rakibinin seçimin yapıldığı 2000 yılında Şampiyonlar Ligi'ni kazanması, Perez'in şansını azaltmış görünüyordu. Ancak o sezon Golden Ball ödülünü kazanan Portekiz milli takımının ve ezeli rakipleri Barça'nın en önemli kozu Luis Figo aynı zamanda Perez'in de en önemli seçim kozuydu. Eğer seçimi kazanırsa Luis Figo'yu transfer edeceğini açıklaması Perez'e başkanlığı getirdi.

Perez'in transfer politikası her sene takıma dünyaca ünlü bir yıldız katmaktı. Bir Portekizli, Luis Figo'yla başlayan Los Galacticos dönemi, 2001'de Zinedine Zidane, 2002'de Ronaldo, 2003'te David Beckham, 2004'te Michael Owen ile devam etti ve 2005'te Robinho ile son buldu. 2006'da başkanlığı bırakan Perez, Real Madrid'in dünya üzerindeki en iyi pazarlanan ve finansal anlamda en çok kazanan kulüp haline getirdi. Perez'den sonra Real Madrid'in uyguladığı yanlış transfer politikaları, Avrupa'da alışılan başarıların kazanılamamasının en önemli etkeniydi.



Yıl 2009. Real Madrid başkanı yeniden Florentino Perez. İlk transfer etmek istediği oyuncu ise yine bir Portekizli, Cristiano Ronaldo. Görünen o ki, Perez'in kafasında Los Galacticos 2 dönemini başlatmak var. Cristiano Ronaldo ile birlikte, Kaka Leite, Xabi Alonso ve David Villa gibi futbol dünyasının sayılı yıldızları da Perez'in listesinde. Perez'in geçmişte gerçekleştirdiği imkansız transferleri düşününce, bu isimlerden en az iki veya üçüne önümüzdeki sezon Real Madrid forması giydereceğine kesin gözüyle bakıyorum.

2 yorum:

Metin MSO dedi ki...

Lorenzo Sanz olacaktı seçimi kaybeden başkan..

stiglitz dedi ki...

düzelttim, teşekkürler...

 
Meşale Kokusu