-->

18 Haziran 2009

Beko Basketbol Ligi 2008/2009 sezonu şampiyonu dün akşam belli oldu. Final serisini, Fenerbahçe Ülker'i 4-2 ile geçen Efes Pilsen kazandı ve kupaya uzandı. Genel olarak baktığımızda seri boyunca oyun kalitesi ve mücadele üst seviyedeydi. Efes Pilsen'in kendi sahasında oynadığı iki maçı kaybetmesine rağmen ayağa kalkması da hikayesi olan bir seri izlememizi sağladı.

Ne yazık ki içimden oynanan basketbol hakkında daha fazla yazmak gelmiyor. Zira 5. ve 6. maçların sonlarında yaşananlar utanılacak görüntüler ortaya çıkardı. 5. maçın sonunda başta Rasim Başak olmak üzere Fenerbahçe Ülker'li oyuncuların sorumsuz davranışları, 6. maçtaki tribünleri patlamaya hazır bomba kıvamına getirmiş. Fenerbahçe Ülker'in kaybetmesiyle de kaçınılmaz son gerçekleşti ve o bomba patladı. Abdi İpekçi savaş alanına döndü. Böylesine görüntüleri ülkemizde tabii ki ilk defa görmüyoruz. O yüzden şok olduğumu, gözlerime inanamadığımı falan söyleyemem. Ancak anlayamadığım nokta direkt olarak Efes Pilsen'li basketbolcuların hedef alınması. Hakemleri, federasyonu hatta rakip takım taraftarlarını bile hedef alsan, bu bir isyan veya tepki olarak yorumlanabilir ama sen gidip de rakip takımın oyuncularına, koçuna saldırırsan bunun adı yenilgiyi hazmedememektir. Bence herhangi bir açıklaması da yoktur.

Uzatmanın manası yok. Olan oldu. Muhtemelen büyük cezalar gelecektir. Sahaya girerek kendi egosunu tatmin ederken kulübüne nasıl bir zarar vereceğini düşünmeyenler, umarım cezalar açıklandıktan sonra biraz da olsa utanırlar.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu