-->

29 Temmuz 2009

Michael Jordan'dan sonra tüm zamanların en sevdiğim sporcusudur Michael Schumacher. Onun yarıştığı günlerde hemen her yarışı izlerdim. Monaco GP'si kutsal günlerimdendi. Rekabet falan hiç umrumda değildi o zamanlar. Başa baş geçen yarışları hiç sevmezdim. Schumi'nin son sıralardakilere 2-3 tur bindirip 1 dakika farkla lider bitirdiği yarışlar favorimdi. Bu yüzden sırf Schumi'nin yarış kazanmasını zorlaştırmak için kurallar alınmasını nefretle izledim. O bıraktığında ise zaten artık abuk sabuk kuralların getirildiği bir organizasyon haline gelen F1 benim için bitmişti. 10 yıl kadar süren F1 tutkum bıçak gibi kesilmişti. Schumi'den sonra hiçbir yarışı baştan sona, hatta 10-15 turdan fazla izlemedim.

Bugün ise benim için tarif edemeyeceğim kadar mutlu bir gün. Michael Schumacher, yaptığı kaza sonucunda sezonu kapatan Massa'nın yerine Ferrari'ye geri dönüyor. Artık paslanmış olabilir, gidip sonuncu falan da olabilir ama hiç önemli değil. Onu tekrar kırmızılar içinde görmek bile yeterli. Mutlaka en büyük olduğunu hatırlatan anlar da yaşatacaktır bize. Nasıl Michael Jordan'ın ikinci dönüşünde, Ron Artest'e yaptığı bloğu veya All-Star maçında attığı fade away basketi görmek yettiyse, Schumi'nin de akıl dolu bir geçişini görmek bile yeterli benim için.

Artık sabırsızlık had safhada. Schumacher'in 23 Ağustos'taki Avrupa Grand Prix'inde yarışabileceği söyleniyor. Umarım yetişir. Zira bu haberden sonra daha fazla beklemeye dayanamaz bu bünye.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

blok ron mercer'a olacak sanirsam

Kemal Mardin dedi ki...

Evet yanlış hatırlıyormuşum. Bir pozisyon öncesinde çalınmayan faulü yapıp Jordan'ı kızdıranmış Artest. O aklımda kalmış.

 
Meşale Kokusu