-->

28 Temmuz 2009


Giresunspor, forvet hattını 6 Mart 1987, Brezilya doğumlu Fabiano Monteiro de Oliveira ile takviye etti. Giresunspor Transfer Komitesi'nden Turgay Demircan oyuncuyla ilgili, "Fabiano çok güçlü ve süratli bir futbolcu. Fabiano'dan üst düzey verim alacağımıza inanıyoruz. Çok iyi bir transfer yaptığımızı ve böylelikle çok alternatifli ve kaliteli bir forvet hattı oluşturduğumuzu düşünüyorum." açıklamasında bulundu. Peki Fabiano gerçekten de bu kadar iyi bir transfer mi?

Açıkçası, Fabiano Monteiro de Oliveira'nın kariyeri tam bir soru işareti. Profesyonelliğe adım attığı Flamengo kulübünde 4'ü PAF takımla toplam 8 gol atmış. Bu gollere hazırlık maçlarında attıkları da dahil. Geçtiğimiz iki sezonu ise Portekiz'de 3 farklı takımda kiralık olarak geçirirken sadece 2 kez fileleri havalandırabilmiş. Yani 4 yıllık kariyeri boyunca PAF takım ve hazırlık maçları dahil 49 maça çıkıp sadece 10 gol atabilmiş.

Oyuncu halen Flamengo takımının oyuncusu ve Giresunspor'da da kiralık olarak oynayacak. Maalesef bu transfer, sadece yabancı hakkını kullanmak için kasetlerden, menajer gazlamasıyla yapılmış gibi duruyor. Giresunlular'a bu transfer hakkında temkinli olmalarını öneririm.

4 yorum:

Murat Özdemir dedi ki...

Flamengo takımında Bruno'dan daha fazla gelecek beklenilen bir oyuncu Fabiano.Brunoyu herkes geçtiğimiz sezon tanıdı.Kesinlikle satmıyorlar oyuncularını.Ancak kiralama yoluna gidiyorlar.

Vasat dediğiniz oyuncu geçen sezon Portekiz süper liginde nacional de oynamış ve forma giymiş bir oyuncu.Alt bir ligin 2,3.liginde forma giymemiş.

twilo dedi ki...

2 sezonda çıkılan 36 maç; 1 gol ve 2 asist. 22 yaşını doldurmuş ve istatistikleri hala bu seviyede olan bir oyuncu. Vasat diyerek insaflı bile davranmışım bence. Belli ki bir zamanlar umutla bakılıp Portekiz'e transfer edilmiş, ancak bekleneni vermekten çok uzak kalmış. Şimdi şansını 2. lig seviyesinde deneyecek. Bu da olmazsa paşa paşa Brezilya'ya dönüş gibi görünüyor.

Anonymous dedi ki...

oliviera iyi gölcü bence giresunda iş yapar..

Kemal Mardin dedi ki...

Şimdiye kadar 8 maçta 2 gol. Sanırım çok da haksız değilmişim.

 
Meşale Kokusu