-->

21 Temmuz 2009

Bank Asya 1. Lig'de play-off statüsü değişti. 2009/2010 sezonundan itibaren ligi 3., 4., 5. ve 6. sırada bitiren takımlar, tek devreli lig usulüyle birbirleriyle birer maç yapacaklar. Bu maçların sonunda 1. sırayı alan takım Turkcell Süper Lig'e yükselecek.

Bana göre son derece yanlış bir karar. İlk iki maç sonunda iddiası kalmayan takımın 3. maça ne kadar motive olabileceği büyük bir soru işareti. Son maçlar öncesinde üç takımın iddiası sürüyorsa ve bunlardan birisi iddiası kalmayan takımla oynayıp rahat bir galibiyet sonucu süper lig biletini alırsa büyük yaygara kopabilir.

Bir diğer sorun ise oynanacak toplam maç sayısının üçten altıya çıkmış olması. Yeni sistemle maçların tamamlanması bir haftayı bulacak. Bu da hem kafileler, hem de taraftarlar için ulaşım ve konaklama açısından büyük sıkıntılar doğuracak. Ayrıca, çalışan kesimin hafta içi maçlarına gidemeyeceği düşünülürse, seyirci sayısında da büyük bir düşüş olacağı aşikar.

Neresinden bakarsak bakalım, oldukça yanlış bir karar. Federasyon ben yaptım oldu mantığıyla hareket ediyor, ama bu sefer olmamış.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu