-->

29 Ağustos 2009


Geçtiğimiz günlerde aşırı yoğun olduğum için, geçen haftanın maçlarını yorumlamaya fırsat bulamadım. Daha önce, bu sezonun geçmiştekilere göre daha sönük geçeceğini yazmıştım. Gerçekten de lig tam beklediğim gibi başladı. 3 takımın transfer yasağı var. Genel olarak baktığımızda da kadrolar zayıf. Geçen seneki Manisaspor gibi bir takım şu an göze çarpmıyor. Henüz oynadığı futbolla ligi alır götürür diyebileceğim bir takım görmedim. İlk haftanın maçları çoğunlukla beklendiği gibi bitse de, Kartalspor ve Samsunspor'un aldıkları beraberlikler sürpriz oldu. Özellikle Kartalspor'un deplasmanda 2 puan çaldığı Altay'ın bu sene bu tarz puan kayıplarını sıkça yaşayacağını düşünüyorum. Şampiyonluk adayları henüz kendilerini belli etmeseler de küme düşme adayları yavaş yavaş açığa çıkıyor. Kocaelispor, Samsunspor, Kartalspor ve Erciyesspor, şu an için göze çarpan adaylar. Gelelim 2. haftanın dikkat çeken maçlarına:

Kocaelispor - Hacettepe
Kocaelispor'un yeni başkanı belli oldu. Osman Nuri Yaman, sadece 93 delegenin katıldığı tek adaylı kongreyle göreve geldi. Lisans çıkartabilmek için yatırılması gereken parayı pazartesi günü yatıracaklarmış. O yüzden bu maçta da sahaya gençlerle çıkacaklar. Öte yandan maçın biletleri ücretsiz. Şehrin ilgisini takıma yeniden çekmek için yerinde bir uygulama. Benim bu maçla ilgili esas merak ettiğim taraf Hacettepe. Çoğunluğun fikri Hacettepe'nin bu ligi kaldırabilecek bir kadrosu olduğu. Bense bu görüşe katılmamakla beraber temkinliyim. Eğer Kocaelispor'u geçen hafta Bucaspor'un yaptığı gibi rahat geçerlerse umut var demektir, ancak zorlanırlarsa kafamdaki soru işaretleri çoğalır.

Dardanelspor - Bucaspor
Ligin iki yeni takımı ilk hafta sonunda 1. ve 2. sırada. İkisi de çok kolay rakiplerle oynadılar ve bu fırsatı değerlendirerek gövde gösterisi yaptılar. Bu maç hangisinin daha iyi takım olduğunu anlamak için önemli bir referans olacak. Ben Çanakkale ekibini daha şanlı görüyorum. Samet'e özellikle dikkat.

Çaykur Rizespor - Boluspor
Sayısı yaklaşık 10'u bulan şampiyonluk adayları arasından gerçekten ciddi olan ikisi hemen ligin başında karşılaşıyor. Muhtemelen haftanın en zevkli mücadelesi olacaktır. İlk haftada zar zor da olsa istediğini alan Boluspor'un aksine, Rizespor sonuca gitmeyi başaramayarak 1 puana razı oldu. Kağıt üstünde baktığımızda Rizespor'un kadrosunun daha iyi olduğunu düşünüyorum, ancak bu ilk güçlü kadro kuruşları değil. Geçen sezona da oldukça güçlü bir kadroyla giren Rizespor play-off'a dahi kalamamıştı. Bu sezon ilk ikiden çıkmak istiyorlarsa evlerinde özellikle direkt rakipleriyle oynadıkları maçları kazanmaları gerekiyor. Bu açıdan henüz ikinci haftadan hedef maç olarak nitelenebilecek bir mücadeleye çıkıyorlar. Baskıyı kaldırabilirse kazanacak güçleri var.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu