-->

7 Ağustos 2009


İzmir kulüplerinin önümüzdeki sezon hangi stadları kullanacağı belirlendi. Altay, Karşıyaka ve Göztepe, Alsancak Stadı'nda, Bucaspor, Yeni Buca Stadı'nda, Altınordu ve İzmirspor ise Buca Stadı'nda oynayacak. Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Altay, Karşıyaka ve Bucaspor arasındaki maçlar ise güvenlik gerekçesiyle Atatürk Stadı'nda oynanacak.

Kullanım hakkı Altay'a devredilen Alsancak Stadı yeni sezonda yine paylaşılamayacak. Karşıyaka'nın ve Göztepe'nin stadı kullanımı zeminin uygun olması şartına bağlanmış. Aksi taktirde maçlar Atatürk Stadı'nda oynanacak Önceki senelerde tecrübe edildi ki, o stadda üç takım birden maç yaptığı zaman, zemin anında patates tarlasına dönüyor. Yani bütün bir sezon üç takımın da Alsancak'ta maç yapması mümkün değil. Karşıyaka'nın 5 maçlık cezası bitince, ben oynayacağım, sen oynayacaksın kavgaları başlar.

Dikkat çeken diğer karar ise derbilerin Atatürk'te oynanacak olması. Bucaspor'un bu kararı kabul etmesi gerçekten şaşırtıcı. Saha avantajından bu kadar kolay vazgeçmenin mantığını ben kavrayamadım. Anlayan varsa beri gelsin.

Son bir not da Atatürk Stadı için. Artık, lütfen şu stadı yıkın. Koca arazi, çirkinlik abidesi bir beton yığınıyla israf ediliyor. Yerine yeni stad yapılmasa, arazi başka bir amaçla kullanılsa da olur ama yeter ki yıkın. Lütfen...

0 yorum:

 
Meşale Kokusu