-->

4 Ağustos 2009


Adanaspor 1 - 2 Altay

Kartepe Kupası 1 kapsamında oynanan ve 2-2 biten maçın rövanşını, kupanın ikincisinde Altay aldı. Adanaspor'un golü penaltıdan gelirken, maçın genelinde oyuna hakim olan taraf Altay'dı. Adanaspor'un her maçta gol yeme alışkanlığı devam ediyor. Takımı gençleştirme operasyonu yaptılar, ancak bu tarz hamleler ne kadar hızlı yapılırsa, takımın oturması da o kadar yavaş oluyor maalesef. Ayrıca bu sezon, geçen senelere göre daha zayıf takımların bulunduğu Bank Asya 1. Lig'de mücadele daha az olacaktır ve ipi göğüsleyecek takımlar son haftalara gelmeden kendilerini belli edeceklerdir. Bu sebeple bu yıl, genç ve dayanıklı kadroların yerine, tecrübeli ayaklarının kazandıracağı 4-5 maçla öne çıkacak takımların daha şanslı olduğunu düşünüyorum. Zaten Bank Asya 1. Lig'in genel karakteristiği de budur. 2. ligin uzman isimlerinin bir araya geldiği kadrolar genellikle başarıya ulaşmışlardır. Hacettepe gibi genç kadroların başarıyı yakalaması ender görülür. Kısacası, Adanaspor'un bu hamlesinin yanlış ligde ve yanlış sezonda gerçekleştirildiğini düşünüyorum.


Çaykur Rizespor 0 - 0 Giresunspor

Hazırlık maçlarında henüz aradığını bulamayan iki ekibin karşılaşmasından gol sesi çıkmadı. İki camia da önümüzdeki sezon için iddialı, ancak şimdiye kadar ikisi de bu iddiaları kanıtlayacak futbolu sergileyemediler. Rizespor 5. maçında 4. beraberliğini aldı. Özellikle, hazırlık maçlarına ideal kadrosuyla çıkmaya başlayan Giresunspor'un da iki maçtır bekleneni verememesi düşündürücü. Bakalım bekleyip göreceğiz.


Kartalspor 0 - 1 Orduspor

Orduspor 7. hazırlık maçından da yenilgi yüzü görmeden ayrıldı. Maçları genellikle az gollü geçiyor. Defans kurgusunu oturtmuş görünüyorlar. Şimdilik ışık veriyorlar, ancak Bruno'dan sonra forvet hatlarının ne kadar verim vereceği hala soru işareti.


Kardemir Karabükspor 1 - 0 Karvan Evlakh

Karabükspor, Azerbaycan ekibiyle yaptığı maçı da kazanarak 4'te 4 yaptı. Geçen sezonun ikinci yarısında başlayan yükselişleri devam ediyor gibi görünüyor. Yeni transfler Hassan ve Emenike de takıma çabuk uyum sağladı. Sezon öncesinde göze batan takımlardan biri olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim.


Antalyaspor 2 - Karşıyaka 4

Antalyaspor, bugün Ispartaspor'la da oynadığı için bu maça yedekleriyle çıktı. Bu sebeple skoru ölçü almamak lazım, ancak gollü galibiyet özellikle geçen sene gol yollarında yaşanan sıkıntılardan sonra Karşıyaka'ya şüphesiz moral olacaktır.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu