-->

14 Ağustos 2009


Galatasaray'ın adeta yatırımlık gayrimenkul kıvamına gelen genç forveti Özgürcan Özcan yeni sezonda da kiralık oynayacak. Daha önce Kayserispor, Gaziantepspor ve Sakaryaspor'da da kiralık oynayan Özgürcan'ı önümüzdeki sezon Çaykur Rizespor formasıyla izleyeceğiz. Özgürcan, uzun süredir Bank Asya 1. Lig'in transfer piyasasının en çok konuşulan isimlerinden birisi oldu. Adı, hemen hemen her takımla anıldı. Menajeri arı gibi çalıştı desek yeridir. Gelen her teklife, Özgürcan sadece Süper Lig'de oynamak istiyor cevabını vermesine rağmen çeşitli kanallardan diğer kulüplere oyuncuyu önermeye devam etti. Bu sayede, ortada Özgürcan'la ilgilenen ciddi bir Süper Lig kulübü bulunmamasına rağmen, 1. Lig kulüpleri Özgürcan'ı Süper Lig'e kaptırmamak için fiyat yükseltme yarışına girdi. Bu yarışı kazanan da Abdürrahim Albayrak'ın da katkısıyla, Çaykur Rizespor oldu.

Aslında Özgürcan Özcan, yeteneği tartışılmayacak, transfer yaparken bu tarz menajer oyunlarına gerek duymayacak bir futbolcu. Geçen sezon Sakaryaspor'da gösterdiği performans ve attığı 17 golle kendisini kanıtlamayı başardı. Bu takımda oynadığı maçlardan özellikle Karşıyaka maçına ayrı bir parantez açmak lazım. Ligin 7. haftasında Sakarya'da oynanan maçın ilk yarısını, deplasmanda oynayan Karşıyaka oyunu domine ederek 1-0 önde geçmişti. Bu maç öncesinde Özgürcan'ın hafif bir sakatlığı bulunuyordu ve riske edilmemişti. Ancak maçın gitmek üzere olduğunu gören Sakaryaspor Teknik Direktörü İlker Yağcıoğlu, ikinci yarıya Özgürcan'la başladı. Bu değişiklikle beraber rüzgar aniden tersine döndü. Özgürcan mükemmel bir futbol sergileyerek 3 gol attı ve 82. dakikada alkışlar arasında tekrar kulübeye döndü. 37 dakikada yaptığı operasyonla, aslında bu ligin üstünde bir oyuncu olduğunu daha 7. haftadan kanıtlamıştı.

Özgürcan, sezon öncesi hazırlıklarına da Galatasaray'da başladı. Ancak, Rijkaard'ın gözüne girmeyi başaramadı. Zira, Galatasaray'ın anormal geniş hücum kadrosunun arasında forma şansı bulabilmesi de şüpheliydi. Bu sebepten, bu sezonu da Galatasaray'da geçirmeyecek olması isabetli bir karar. Ancak, adres tartışılabilir. Şahsen, Bank Asya 1. Lig'e fazla olduğu tescillenmişken, tekrardan buraya dönmek yerine, ilk 11'de yer bulabileceği bir Süper Lig kulübüne gitse, onun için daha hayırlı olurdu diye düşünüyorum. 30'luk kağnı gibi defanslarla dolu bir ligin onun futbolunun gelişimine bu saatten sonra katkı sağlaması çok zor. Çaykur Rizespor açısından ise çok önemli bir transfer. Güçlerine güç kattılar ve şampiyonluk iddialarını kuvvetlendirmiş oldular. Eğer bu sezon hedeflerine ulaşırlarsa, Özgürcan da başarının mimarları arasında yer alacaktır.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu