-->

9 Ağustos 2009




1978 Karadeniz Ereğli doğumlu olan Taner Demirbaş futbol hayatına Erdemir Ereğlispor'da başladı. Profesyonelliğe adım atışı ise Bursa Merinosspor'da oldu. Daha henüz 16 yaşında oynamaya başladığı 2. ligdeki ilk sezonunda oynadığı 5 maçta 4 gol attı. Aynı takımla 3. ligde ise 27 kez fileleri sarsarak kariyerine hızlı bir başlangıç yaptı. Daha sonra transfer olduğu Bursaspor'da sadece 1 gol atabilince, ilk 1. lig macerası kısa sürdü. Bursaspor'dan sonra Taner, bir süre Adıyamanspor ve Mobellaspor'da top koşturdu. Adıyamanspor'da da bir buçuk sezonda 33 gol atarak kalitesini kanıtladı.




Ardından 2000 senesinde gerçek anlamda kendini bulacağı ve Süper Mario lakabını alacağı Adana Demirspor'a transferi gerçekleşti. Taner, Adana'da 3 sezonda tam 85 gol attı ve 2003'te takımını ekstra play off'lar sonucunda 3. ligden 2. lige taşıdı. Adana Demirspor'un Karşıyaka'yı yendiği maçın uzatmalarındaki altın gol de Taner'in ayağından geldi.




2. lige yükseldikten sonra Adana Demirspor yönetimi küçülme kararı alınca, Taner de Mersin İdman Yurdu'nun yolunu tuttu ve burada da 1 sezona 15 gol sığdırarak başarılı bir performans sergiledi. Ardından gelen 2004/2005 sezonunda Kayseri Erciyesspor'e geçen Taner, takımıyla 3. ligden 2. lige yükselme sevinci yaşarken, tam 25 gol attı ve 2. kez bir takımı şampiyonluğa taşıma başarısını gösterdi.




Taner Demirbaş'ın istikrarlı performansı ona tekrar 1. lig kapılarını açtı. Ancak, transfer olduğu Malatyaspor'da sezon öncesi bir hazırlık maçında tam 6 gol atıp ben hazırım mesajı vermesine rağmen, Okan Yılmaz'ın arkasında kaldı ve kendisini gösterme fırsatı bulamadı. Devre arasında Sakaryaspor'a kiralanan Taner maç başına 1.30 gol ortalamasıyla 13 gol atarak Sakaryaspor'u şampiyonluğa taşıyan isimler arasında yerini aldı. Sezon ortasında Taner'i gönderen Malatyaspor ise küme düşme üzüntüsünü yaşadı.

Sakaryaspor 1. ligde de, bonservisini alarak Taner'le yola devam etmek istedi ama Malatyaspor onu bırakmayınca tekrardan 2. ligde oynamak zorunda kaldı ve 2006/2007 sezonunda attığı 26 golle, gol kralı oldu.

Ertesi sezona da Malatyaspor'da başlayan Taner Demirbaş, açıklanmayan bir sebeple kadro dışı bırakılınca, tekrardan Sakarya'nın yolunu tuttu. O sezon Sakaryaspor play off yarı finalinde Bolu'ya penaltı atışları sonucu mağlup olup, 1. ligin kapısından dönerken, Taner de sezonu 19 golle kapatmış oldu.




Geçtiğimiz 2008/2009 sezonu ise Taner Demirbaş'ın kariyerindeki en verimsiz sezon olarak göze çarpıyor. Sezon başında Sakaryaspor'un üstüste aldığı başarısız sonuçlar yüzünden kadro dışı bırakılan oyunculardan biri olan Taner, sezonu eski kulüplerinden Kayseri Erciyesspor'da tamamladı ve hiç gol atamadı. Yalnızca Türkiye Kupası'nda 2 gol kaydetti.

Her iki ayağını ve kafasını çok iyi kullanan Taner Demirbaş, kariyeri boyunca toplam 260 gol attı. 3 kere altyapı seviyesinde milli oldu. Sadece 1 kere kırmızı kart gördü. Kişiliği ile her zaman beğeni topladı ve her gittiği takımda taraftarın sevgilisi oldu. 2. ligde transfer listelerinin hep en başında yer alan Taner Demirbaş, 1. ligde ise bence yapamadığı için değil yeteri kadar şans verilmediği için kalıcı olamadı. Onca başarısına rağmen adı bugüne kadar çok duyulmamış olsa da Taner Demirbaş bana göre Türkiye'nin bugüne kadar yetiştirdiği en önemli golcülerden birisi. Liglerimizden gelip geçen ve hiçbir iz bırakmayan onlarca yabancı forvete verilen şans Taner'e verilseydi bugün çok farklı bir noktada olabilirdi. Önümüzdeki sezon Kartalspor'da oynayacak olan usta golcü, geçtiğimiz sezonu telafi etmeye çalışacak. Şahsen, tekrardan eski günlerine döneceğini düşünüyorum. 2. lig golcüsü tanımının oluşmasında en önemli sebeplerden biri olan Taner Demirbaş'a önümüzdeki sezonda sonsuz başarılar.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

slm ben malatya dan drebeyi mehmet seni çok sewiyoruz ne kadar elazığa gitsen de sewiyoruz eski taneri görmek istiyoruz bi malayasporlu olarak dayısı olmuyan herkes gibi sendeneyse kib derebeyi

 
Meşale Kokusu