-->

5 Ağustos 2009


Karşıyaka, Ankaraspor'un geçen sezon ara transferde kadrosuna kattığı 1992, Liberya doğumlu, Tonia Tisdell'i bir yıllığına kiraladı. Orta sahanın solunda oynayan genç oyuncunun adı son dönemde Kardemir Karabükspor'la anılıyordu, ancak transferi gerçekleştiren taraf Karşıyaka oldu. Peki iyi mi oldu, kötü mü oldu?

Bana göre, Karşıyaka sol kanadına futbolcudan ziyade büyük bir soru işareti transferi yaptı. Bir kere Tisdell, geçen sezon Ankaraspor'da hiç forma giymedi. Yedekten bile oyuna dahil olmadı. Ankaraspor'dan önceki kariyeri hakkında da herhangi bir bilgi yok. Amatörde veya altyapıda ne yaptığını da bilemiyoruz. Bir maçlık milli takım kariyeri var. O maçta da Cezayir karşısında 90'da oyuna girmiş. Anlayacağınız Tonia Tisdell şu anda tam bir kapalı kutu.

Sol açık, geçen sezon Karşıyaka'nın en güçlü olduğu mevkilerden biriydi. Ferhat Kiraz oldukça başarılı bir sezon geçirmişti. Onun gidişiyle boş kalan bu mevkiyi hiç maç tecrübesi olmayan Tonia Tisdell'in doldurmasını şahsen pek olası görmüyorum. Bana göre yabancı oyuncu aldık demek için gerçekleştirilen transferlerden birisiyle daha karşı karşıyayız. Geçen sezonki Seni Camara transferine benzemesi oldukça olası.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu