-->

26 Ağustos 2009

Türkiye'nin dördüncü büyüğü dediğimiz Trabzonspor'un her sene yaşadığı sıkıntılar, ligin daha 3. haftasını geçerken yine başladı. Geçen sene yönetimin kurduğu iyi takım bu sıkıntıları dizginlemişti ki, bu sefer de üst üste kaybedilen maçlarla, Ersun Yanal istenmeyen adam ilan edildi. Gelelim bu sezona ve Hugo Bross'a. Onun başarılı olacağına ne kamuoyundan ne de Trabzonspor taraftarından kimsenin inandığını düşünmüyorum. Ligde ilk üç haftada alınan iki mağlubiyet ve Avrupa'da, Toulouse gibi Fransa liginin orta düzey bir takımına karşı Avni Aker'de yaşanan hezimet, yine kazanın kaynamasına yol açtı. Klasikleşen senaryoyu yaşamamıza 3-5 hafta kaldığı çok açık. İlk Hugo Bross kovulur; sonra da bizim çocuklarımız Trabzonlular diye konuşmalar başlar. Yerli bir isim gelir. O da sezon sonunda kovulur. Trabzonspor bu sezonu da en fazla dördüncü bitirir. Bitirebilirse bence o da büyük başarı olur. Galatasaray ve Fenerbahçe bu kadar iyiyken bundan büyük beklenti olması da hata olur.

Trabzonspor'un kadrosunu küçümsemiyorum ama ileri hattına bakıyoruz. Sakat Gökhan'ın yerine Umut oynuyor. Gökhan iyi bir alternatif ileri uçta. 2 sene önce gol kralı olmuş bir isim. Formda olduğunda ligin en iyi golcülerinden ama alternatifinin Umut mu olduğu bir soru işareti. Umut, çalışkan ve hırslı bir oyuncu olabilir ama Trabzonspor'u başarıya taşıyamayacığını 3 senedir gösterdi. Yalniz oynadı, Gökhan'la oynadı ama kapasitesini aşamadı. Benim kafamdaki soru Trabzonspor'un o bölgeye neden hala bir oyuncu almadığı. Rakiplerinde Baros, Guiza, Nihat, Keita, Semih, Nobre gibi iyi ismler varken, Umut'la bu işin olamayacağı çok açık. Yaşanan bu olayların sebebi tabii ki de Umut değildir ama iyi bir golcü takımını 1-2 gömlek yukarı taşır.

Benim nacizane görüşüme göre Trabzonspor'un yapması gereken, transfer sezonu bitmeden iyi bir golcü alıp, ileri hattaki sorununu bir nebze hafifletmek olmalıdır. Eğer iyi bir transfer yapılırsa kulüp içindeki ortamı biraz yumaşatabilme imkanı da bulacaklardır. Daha sezonun başı olmasına rağmen, ligi iki takımın sürükleyeceğini düşünürsek yarıştan kopmamak veya en kötü seneye de Avrupa'ya gidebilmek için yöneticilerin 4 günü kaldi. Geçmişte yaşanan kaosların Trabzonspor'un başarısızlığındaki en büyük etken olduğunu gördükten sonra, yönetimin sezon başındaki kaos sinyallerini dikkate alıp çok iyi bir değerlendirme yapması ve sorunu geç kalmadan çözmesini bekliyorum. Eğer geç kalırlarsa Trabzonspor'un çekeceği sıkıntı sadece bu sezonla sınırlı kalmayacaktır.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu