-->

9 Ağustos 2009




Nam-ı diğer Kral. Yunus Altun, kariyeri boyunca 3 kez gol kralı olmuş bir isim. Bu sebeple kral lakabını sonuna kadar hak ediyor. Bugüne kadar 13 sezon futbol oynayan Yunus Altun, sadece 54 kez 1. ligde maça çıktı ve şimdiye kadarki kariyerinin çoğunu 2. ligde geçirdi.

1977 İstanbul doğumlu olan Yunus Altun, futbol yaşantısına Fenerbahçe altyapısında başladı. Profesyonelliğe geçişi ise 1996 senesinde Hatayspor formasıyla 2. ligde oldu. Hatayspor'da geçirdiği ilk sezonda 7, ikinci sezonda ise 10 gol atarak kariyerine iyi bir başlangıç yaptı. Daha sonra transfer olduğu Kayseri Erciyesspor'da bir başka ikinci lig efsanesi Mustafa Kocabey'le takım arkadaşı oldu. İlk sezonda Mustafa Kocabey'in arkasında kalan Yunus Altun, ikinci sezonunda ise 16 gol atma başarısını gösterdi.

Ardından Konyaspor'a geçen Yunus Altun, takımının klasman grubuna yükseldiği ilk sezonunda da geçen sezonda attığı gol sayısına ulaşarak, yine 16 gol attı. Aynı takımda oynadığı ikinci sezonlarda gösterdiği yükselişi Konyaspor'da da tekrarlayan Yunus, ikinci sezonda attığı 28 golle ilk gol krallığına ulaştı.




Yunus Altun'un bir sonraki durağı ise Çaykur Rizespor oldu. Rize'deki tek sezonluk macerasında attığı 24 golle üstüste ikinci kez gol kralı olma başarısını gösterirken takımını 1. lige taşıyan oyuncuların başında geldi. Çaykur Rizespor'la birlikte Yunus, bir daha hiçbir takımda bir sezondan daha fazla oynamadı. 2003/2004 sezonunda Rize'den Elazığspor'a geçen Kral, iki sezon sürecek olan 1. lig serüvenine başladı. 1. ligdeki ilk sezonunda kaydettiği 17 gole rağmen kulübü Elazığspor sonuncu olarak, küme düşme üzüntüsünü yaşadı. Sonraki sezona Malatyaspor'da başlayan Yunus, sezonun sonunu Diyarbakır'da getirirken, sadece 5 gol atabildi. Böylelikle Kral'ın 1. lig macerası da sona erdi.




2005/2006 sezonunda Yunus Altun, Bursaspor formasıyla 2. ligde şampiyonluk yaşarken, 12 golle takımının en golcü oyuncusuydu. Buna rağmen Bursaspor, Yunus'la yollarını ayırınca, bir sonraki durak Mardinspor oldu. Mardinspor'da hiç gol kaydedemeyen Yunus, sezonun ikinci yarısında gittiği Kocaeli'nde ise yalnızca iki kez fileleri havalandırabildi.




Kötü geçen sezonun ardından kendini, 3. ligde, Etimesgut Şekerspor'da bulan Yunus'un bu lige fazla olduğunu kanıtlaması uzun sürmedi. 2007/2008 sezonunda Yunus 16 golle, 3. kez gol kralı oldu. Tekrardan 2. lige dönen Yunus'un bu seferki adresi ise Karşıyaka oldu. Sezona umut veren bir futbolla başlayan Yunus, ilerleyen maçlarda Serkan İrdem'in ve Bursaspor'dan takım arkadaşı Eser Yağmur'un arkasında kaldı ve nadiren ilk 11'de yer bulabilmeye başladı. Yunus, sezonu 4 golle tamamlamasına karşın, oynadığı 28 maçta gösterdiği mücadeleyle 1. ligin kapısından dönen Karşıyaka'da performansıyla övgü alan isimlerden birisi oldu. Özellikle ilerlemiş yaşına rağmen, kaybetmediği temposu ve yorulmayan yapısıyla dikkat çekti.




Bugüne kadar toplam 178 gol atan Kral, sadece bir kez kırmızı kart gördü; 5 kez Ümit Milli Takım'a seçildi. Attığı gollerin yanı sıra, özellikle uzun boylu santraforlarla gösterdiği uyum ve yaptığı asistlerle de dikkat çekti. Kariyerinde 3 kez gol kralı olan Yunus Altun, biri şampiyonlukla iki kez de üst lige çıkma sevinci yaşadı. Futbol hayatının sonlarına yaklaşmış olsa da, bence Yunus 1-2 sezon daha 10 golün üstünde bir sayıya ulaşabilecek kapasiteye ve kondisyona hala sahip. Karşıyaka'yla sözleşmesi sona eren usta golcü önümüzdeki sezon Bucaspor'da top koşturacak. 2. ligin yeni ekibi Bucaspor için oldukça isabetli bir seçim. Tecrübesiyle Buca'ya önemli bir katkı sağlayacaktır. Kral'a yeni sezonda başarılar diliyorum.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu