-->

28 Eylül 2009


Bucaspor, ilk 3 haftayı 9 puanla geçip liderlik koltuğuna oturduğunda, taraftarı acaba diye düşünmeye başlamıştı. Hatta ayan beyan, işte gücümüzü gösterdik, şampiyon olacağız diyenler oldu. Ne var ki takke düştü kel göründü. Fikstür avantajıyla kazanılan 9 puanın ardından oynanan üç maçın bilançosu 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik. Bence o ilk üç maç Buca'nın avantajına değil dezavantajına oldu. Eğer o maçları sezon içine dağılmış bir şekilde oynasalar daha faydalı olurdu. Lige desteksiz bir rehavetle başlamış oldular ve bu sebeple üstüne gelen kötü sonuçların etkisi daha yıkıcı oldu.

Şanslarına önümüzdeki hafta sıkıntılı Adanaspor'la oynayacaklar. Bu maçtan 3 puan çıkarmaları olası ancak böyle bir sonuçta tekrardan yanılsama yaşamamaları önemli. Çünkü şöyle bir gerçek var ki, daha önce hiç Süper Lig'de oynamamış, maddi ve idari sıkıntılar yaşayan ve lige yeni yükselen bir takımın ilk senesinde Bank Asya'dan yükselmesi mümkün değil. Daha önceden bunu başaran Gençlerbirliği Oftaş ve Kasımpaşa var. Oftaş hem kadro olarak hem de maddi olarak ligin üstünde bir takımdı ve 3-4 yıllık bir planlamanın ürünüydü. Kasımpaşa'nın macerasından ise bahsetmeye pek gerek yok. Buralara nasıl geldikleri herkesin malumu. Bucaspor'a baktığımızda ise bu takım bu ligden çıkar çünkü, dediğimde cümlenin sonu bir türlü gelmiyor. Daha önce özellikle defansın çok zayıf, forvet rotasyonunun da dar olduğundan bahsetmiştim. 6. haftanın sonunda küme düşme hattındaki takımlar kadar gol yemiş olmaları ve Metmet Batdal'ın sakatlığıyla buhrana girmeleri bu zayıflıkları erkenden gün yüzüne çıkardı. Bu saatten sonra Bucaspor için yapılacak en doğru şey mantıklı bir misyon belirleyip, hedef maçları iyi seçmek. Sezon başında hedef koymayıp, şu maçı da alırsak şampiyonluk adayı oluruz demekle, şampiyonluk adayı olunmuyor.

Bucaspor'un taraftarına da bir not düşmek lazım. Yepyeni modern bir semt stadı yapılmış, takım 3 maçta 9 puan alıp liderliğe oturmuş, ancak stad yine de dolmuyor. 7000 kişilik bir stad nasıl dolmaz anlamak mümkün değil. Beleştepeden şampiyonluk naraları atmak kolay ama emeksiz yemek de görülmüş şey değil maalesef.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu