-->

28 Eylül 2009


Kıyım sezonu, Yüksek Yeşilova'yla açılmıştı. Ligin 6. haftasını geçerken de bir teknik adam daha görevinden ayrıldı. Adanaspor teknik direktörü, Ekrem Al görevinden istifa etti. Ettirildi de diyebiliriz aslında. Dün bahsettiğim Boluspor maçından sonra başkan Bayram Akgül'den şöyle bir açıklama geldi:

''Yönetim olarak biz değil, teknik heyet ve futbolcular ders çıkarmalı. Çünkü futbolcuları maçlara biz hazırlamıyoruz. Teknik heyetten maçla ilgili rapor alacağız. Şampiyonluğa giden bir takım böylesine ölümcül hatalar yapmamalı. Gerekli tedbirleri alacağız, gerekirse ceza da vereceğiz.''

Böyle bir açıklamanın ardından istifa kararı almak, gayet beklenen bir hareket zaten. Siz beni kovamazsınız. Ben istifa ediyorum durumu olmuş. Karara camiadan gelen ilk tepkiler olumlu ama temkinli. Ekrem Al hali hazırda uzun süredir eleştiriliyordu, ancak yerine gelecek isim konusunda soru işaretleri var. Mevcut Adanaspor kadrosunda Ekrem Al'ın bizzat getirdiği çok sayıda Karadenizli futbolcu var. Bu oyuncularla uyumlu çalışmak adına yine Karadenizli bir teknik adamın getirilmesi gerektiğini düşünenler hayli fazla. Şu an için Güvenç Kurtar'ın ve Uğur Tütüneker'in adları geçiyor. Kim gelirse gelsin kısa vadede bir kıpırdanma yaşanacaktır ama yeni hocanın da ilk günden sırtına şampiyonluk hedefi yükü bindirilirse hata olur. Başkan, şampiyonluğa giden bir takımımız var demiş de biraz desteksiz konuşmuş gibi geldi bana. İç sorunlarını çözebilirlerse lig sonunda makul bir pozisyonda olabilirler ama ilk ikinin hayal olduğu çok açık bence.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu