-->

1 Ekim 2009


Açık söyleyeyim. Bu istifa biraz midemi bulandırdı. Özetle Kemal Kılıç'ın istifa gerekçesi, yönetimsel zaafiyetten kaynaklan, had safhaya vurmuş belirsizlik ortamı ve bu ortamda faydalı olamayacağına inanması. Bu olay üzerinden bir kaç çıkarım yapmak mümkün. Birincisi bu takımı buraya getiren insan Kemal Kılıç. İlk üç maçta alınan galibiyetlerle takım şampiyonluk havasına girdiğinde, hedefi yükseğe koyanlardan biri de oydu. O zaman başarıya inanırken, şimdi üst üste puan kayıplarından sonra bir anda takıma olan inancını yitirmesi bence mümkün değil. Demek ki şampiyonluğa inanmıyormuş.

Kongre sürecindeki bir kulüpten istifa etmek de ayrıca sorgulanması gereken bir konu. Madem istifanın sebebi yönetimin basiretsizliği. Yeni bir yönetim geldiğinde Kılıç'ın sorunu ortadan kalkacak demektir. Peki bu acele niye?

Bu ani ve acele kararın sebeplerini düşününce de o midemin bulanmasına neden olan ihtimal geliyor akıllara. Kemal Kılıç'ın bir önceki kulübü Adanaspor'un teknik direktörlük görevinin iki gün önce boşalmış olması. Eğer teknik direktör arayışı içindeki Adanaspor gidip de Kemal Kılıç'a teklif götürdüyse ve hoca da bu teklifi kabul ettiyse çok çirkin ve etik dışı bir işe ortak olmuş olurlar. Bu saatten sonra da biz hocayla istifasından sonra görüştük yalanına kimse inanmaz. Daha önce de şehrin diğer takımı Adana Demirspor, sezon başında Karşıyaka'yla sözleşme imzalayıp çalışmalara başlayan Levent Eriş'in aklını çelip istifa ettirtmişti. Umarım Adana şehri böylesi bir rezilliğe ikince kez imza atmaz. Aklımıza gelenin başımıza gelmemesi dileğiyle.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu