-->

15 Kasım 2009



Fenerbahçe'de üst üste kaybedilen üç önemli maçın tek sorumlusunun Tanjeviç olduğunu tartışmaya gerek olmadığı ortada. Kafa kafaya giden üç maçın da kaybedilmesini engelleyememesi Tanjeviç döneminin umarım sonu olur artık. İki uzatmaya giden maça, uzatma devreleri de dahil olumlu anlamda bir müdahele et be kardeşim. Bu kalitede bir takımın şu üç maçtan en az birini kazanmasını sağla. Efes Pilsen ve Siena maçlarını görmezden gelen yönetimin, bugunkü mağlubiyet umarım sabrını taşırır da bu duruma müdahele ederler artık.

İlk önce ligdeki en önemli rakibine, sonra Euroleague'de yenmen gereken diğer rakibine, en sonunda da ezeli rakibine yeniliyorsan kimi yeneceksin ki? Bütün maçlar kafa kafaya gidiyor sonuna kadar. Sonunda oyuna ağırlık koyacak oyuncu lazım ama o oyuncu yok takımda. Vardı da işte sağolsun o oyuncuyu da(SOLOMON) takımdan kovdurttu bu kendini koç zanneden basiretsiz. Giricek mevzuunda yaşananlar da aynı. İlk beşte oyuna başlatıyorsun. Sonra yine yanına hapsediyorsun. Artık klasikleşen serbest atış krizlerine de hala bi çare bulamıyorsun. Son top sana kalıyor sanşına. Ona da hücüm çizemiyorsun. Son hücumu detaylı anlatmadan olmaz heralde. Çıkın kafanıza göre oynayın dedi ya da gerçekten hiçbir şey çizemedi.Son hücümda ya 2 ya da 3 sayı lazım ve sen hala o şutu sokabilecek adamları yanında oturtuyorsun. Greer'a topu verip salla kafana göre diyorsun. Gordan Giricek o anda bile oyunda olmayacaksa, onun yerine Oğuz oyundaysa, bu adama neden bu kadar para ödeniyor? Bu sistemde onun yeri yoksa bu adam neden alındı? Bençte oturup Fenerbahçe'nin paraları çöpe gitsin diye mi?

Gelelim maçta yaşanan olaylara. Galatasaray yöneticisi Efes maçında yaşananlar daha büyüktü diyor. Sonra Fenerbahçe yöneticisi böyle bir olay daha önce yaşanmadı diyor. Kimi kandırıyorsunuz ki siz? Birinin özürü kabahatinden beter. Öbürü de bizi balık hafızalı zanediyor heralde. Unutmadan Galatasaray seyircisinin futboldaki Fenerbahçe mağlubiyetlerinin kinini kusmaktan maçı bile kutlayamamasını anlamak mümkün değil. Yenmişsin artık. Hala niye sahaya bir şeyler atıyorsun ki? Takımın iyi ama sen takımına beş maç ceza aldırmak için elinden geleni yapıyorsun. Beş maç dememin sebebi, aynı olayların benzerinin yaşandığı final serisini göze alarak yapılan bi tahmin.

Tanjevic konusunda da bir kaç şey daha ilave etmeden bitirmek olmaz heralde. Fenerbahçe'nin hedeflerini yakalamasını saglayacak koçun sen olmadığı artık çok açık ortada. 2010/2011 sezonunda yeni salona geçilmesiyle final four hedefine ulaşmanın seninle imkansız olduğunu umarım yönetim de bu maçtan sonra anlamıştır ve hemen yeni koç arayışına başlamıştır.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu