-->

15 Kasım 2009



Bu sene TFF 2. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Göztepe, sezon başında Şadi Çolak ve Hüseyin Kartal'ı aldığında bir hayli şaşırmıştım. Her ne kadar geçmişte beş defa A Milli olan Hüseyin'in kariyeri belirgin bir düşüş içinde olsa da, Şadi'nin en azından Bank Asya 1. Lig'de rahatlıkla oynayabileceğini düşünüyordum. Hüseyin geçtiğimiz sezon Kasımpaşa'da yalnızca iki gol attı ama bunlardan biri play-off finalinin uzatma dakikalarında gelince on gole bedel olmuştu. Bu golle takımını Süper Lig'e uğurladı ama kendisi küme düştü. Şadi de bir önceki sezon Çaykur Rizespor'da başarısız olmuştu, ancak önceki sezonlarda gösterdiği performanslar hep belirli bir seviyenin üstündeydi. Şadi'nin 17 yaşında amatör kümede Çayspor'da oynarken bir sezonda, penaltısız 130 gol atarak Guinness rekorlar kitabına girdiğini de hatırlatmak lazım.

Bu ikilinin 2007/2008 sezonunda Diyarbakırspor'da beraber oynamışlığı da var. Diyarbakırspor'un 57 puanla 5. olarak play-off'a kaldığı sezonda, Hüseyin Kartal 12, Şadi Çolak 10 gol atmış ve takımlarının en önemli silahları olmuşlardı. Yani kağıt üstünde baktığımızda Göztepe, 2. Lig seviyesinin üstünde ve birbirleriyle uyumu kanıtlanmış iki forvet transfer etmiş ve beni de umutlandırmıştı. Sezon sonunda kesin çıkarlar, biz de makus talihimizi yenemeyip yine Bank Asya'da kalırız. Böylece uzun bir aradan sonra yine aynı ligde oynayabiliriz diye düşünüyordum. Ancak, geride kalan 13 hafta hiç de beklediğim gibi geçmedi. Göztepe şu an 17 puanla 5. sırada yer alıyor. Aslında yükselme grubu barajından sadece 4 puan gerideler, ancak attıkları ve yedikleri gol sayısı bir hayli ilginç. Şimdiye kadar 8 golle ligin en az gol yiyen takımı oldular ama attıkları gol sayısı da aynı şekilde sadece 8. Bu 8 gol de onları, kaderine terkedilen Erzurumspor ve Malatyaspor'un ardından 45 takımlı 2. Lig'in en az gol atan takımı yapıyor. Şadi ve Hüseyin'in de yalnızca birer golü var. Görünen o ki, en büyük güçleri olacağını düşündüğümüz forvet hattı en zayıf halkaları olmuş. Hüseyin'in performansı çok şaşırtıcı değil ama beklentilerin esas odağı olan Şadi'ninki tam bir hayal kırıklığı. Şadi bu durumun sebebini açıklamış aslında. Hem de daha Göztepe'ye gelmeden önce, Çaykur Rizespor'da oynarken.

"Futbolu bıraktıktan sonra memleketim Rize'de yaşamayı düşünüyorum. Babamın kasap dükkânında çalışırım herhalde. Gezmeyi de pek sevmem. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden hoşlanmıyorum. Bu şehirlerde insanlığın kalmadığını düşünüyorum. Oysa küçük yerlerde insanlar her zaman birbirine yardımcı olur. Yani bir samimiyet vardır oralarda."

Belli ki sorun mental. Şadi henüz İzmir'e uyum sağlayamamış. Eğer bu yönde bir çalışma yapılıp, kafası rahatlatılırsa mutlaka beklenen performansı sergilemeye başlayacaktır.

Meraklısına not: İkinci lig golcüsü denince akla gelen ilk isimlerden Mustafa Kocabey de bu sezon Göztepe'yle aynı grupta ikinci sırada bulunan Turgutluspor'da oynuyor ve şu ana kadar attığı sekiz golle, gol krallığında ikinci sırayı paylaşan beş isimden birisi. 35 yaşında olduğunu da hatırlatmak lazım.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu