-->

8 Kasım 2009



Karşıyaka ile Bucaspor tam yedi sene sonra 29. randevuları için buluşuyor. Haftanın ve belki de Karşıyaka için sezonun en önemli maçı. Şu anda 14 puanla, 6. sıradan 7, 2. sıradan da 11 puan gerideler. Düşme potasıyla olan fark ise sadece 4. Bu maçı da kazanamazlarsa aman aman. Bucaspor ise 20 puanla daha rahat bir pozisyonda. Onlar için Mehmet Batdal ve Yılmaz'ın oynayamacağı bu maçta beraberlik de iyi bir sonuç olacaktır. Karşıyaka'da eksik olarak göze çarpan tek isim Emrah olsa da, Karşıyaka'nın bu maçta sahaya süreceği 11'i kestirmek neredeyse imkansız. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde teknik direktör Reha Kapsal'ın işine son verildi. Kadroda Serdar ve Ramazan gibi, Reha Kapsal'la husumetleri olduğu için forma şansı bulamayan oyuncular var. Özellikle Ramazan'ın, son haftalarda bolca hatalı gol yiyen Necati'nin yerine kaleye geçmesi muhtemel. Şahsen Serdar Sinik'in de oynamasını bekliyorum.

Hafta içinde maalesef yine tribün paylaşımında sıkıntı yaşandı. Bucaspor yönetimi, taraftarını haklı olarak Türkiye'nin sahaya en uzak kale arkası tribününe göndermek istemeyerek, açık tribünün kendilerine verilmesini istedi. Bu İzmir'de sıkça uygulanan bir yöntemdir. İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan maçlarda mümkün mertebe kimse kale arkası işkencesine maruz bırakılmamaya çalışılır. Ancak bu sefer Karşıyaka yönetimi açık tribün kombinelerini bahane göstererek Bucaspor'un isteğini reddetti. Maalesef bu kararın arkasında çok farklı bir sebep var. Karşıyaka taraftarının önemli bir bölümü Reha Kapsal'ın gönderilmesine büyük tepki gösteriyor. Karşıyaka yönetimi de kendi taraftarını kapalı ve açık tribüne bölerek tepkileri bir nebze de olsa zayıflatma amacında. Basiretsiz bir uğraş.

Maçın bana göre en önemli detayı beş maçlık cezanın sona ermesiyle Karşıyaka'nın bu sezon ilk kez taraftarıyla buluşması. Bu sezon ortaya çıkan başarısız tabloda bu ayrılığın da şüphesiz büyük etkisi oldu. Karşıyaka'nın her sezon en az on puanı taraftarı sayesinde aldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Bir sezonda ortalama 40-50 puan alan bir takım için önemli bir oran. Maçın pazartesi olması, takımın anormal kötü gidişi ve Reha Kapsal hadisesi mutlaka seyirci sayısını etkileyecektir ama aylardır hasretle bugünü bekleyenlerin sayısı da azımsanmamalı. Kapalı tribün hemen hemen dolacaktır. Bucaspor taraftarından da 2000 kişi civarı bir katılım bekliyorum. Sonuç olarak, yarın mutlak suretle galibiyeti hedefleyen Karşıyaka'yla ligin en golcü takımlarından Bucaspor'un mücadelesinde coşkulu tribünler önünde iyi mücadele ve güzel futbol izleyeceğimizi düşünüyorum. Fırsatı olanlar kaçırmasın. Maç saat 20:00'de. D-Spor'dan da naklen yayın var.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Böyle izmir derbisi mi olur:D

 
Meşale Kokusu