-->

1 Kasım 2009



Az önce düşen habere göre Diyarbakırspor, Galatasaray maçına çıkmama kararı almış. Sebebi de ırkçı saldırılar ve yanlı hakem kararlarıymış. Gerçekten hayretler içerisindeyim. Bir kulüp nasıl bu kadar iki yüzlü davranabilir anlayamıyorum. Hakemlerle ilgili bölümden başlayalım. Bank Asya 1. Lig'i biraz takip eden herkes bilir ki, Diyarbakırspor bu ligde mücadele ettiği her sezonda en çok kollanan takım olmuştur. Hem maddi hem manevi sonsuz destekle, sayısız kere emek hırsızlığına imza atmışlardır. Sahada hakemler, masa başında da siyasiler hiç çekinmeden, alenen Diyarbakırspor'u Süper Lig'e çıkartmak için ellerinden geleni yapmışlardır. Sağolsun spor kamuoyu da Diyarbakır kentinin Süper Lig'de takımı olmasının bazı sebeplerle iyi olacağı görüşünde birleşmiş ve bu yapılanlara her zaman göz yumulmuştur. O yüzden hakemler bizim aleyhimize kararlar veriyorlar tarzı söylemlerde bulunmak abesle iştigaldir.

Peki Diyarbakırlılar bu yapılanlara nasıl karşılık verdi? Daha televizyonda yayınlanan ilk maçlarında siyasi bir şov yaparak. Hatırlarsak, Fenerbahçe maçında İstiklal Marşı'mız yuhalanmış, Kürtçe anonslar yapılmış, stad miting hatta savaş alanına çevirilerek gövde gösterisinin ve ırkçılığın kralı yapılmıştı. Kusura bakmasınlar da lige böyle bir giriş yaparlarsa, pkk dışarıdan daha ağır laflar duymadıklarına şükretmeleri lazım. Kendileri ettiler, kendileri buldular! Sen hem bulunduğun yere emek hırsızlığıyla geleceksin, hem de bir kenara geçip uslu uslu göze batmamaya çalışacağına şov peşinde koşacaksın. Yok öğle yağma...

2 yorum:

Sercan dedi ki...

Mesela 13 mayıs 2001 Diyarbakırspor-Altay maçını çoğu kişi bilmez. İçerdekiler bile bilmez. Basın bilmez, anlatmaz. O maç hakkında 3 satır okuduğumuz yazılardan öğrendiklerimiz Altaylı futbolcuların maç öncesi soyunma odasında tartaklanması, kırılan kameralar, işi yaptırılmayan basın, taşma noktasına gelmiş-birileri tarafından doldurulmuş hiddetli bir kalabalıktır.

O stadyum sınırları içinde olan rakip oyuncular iyi ki kaybettik der canlarını kurtarmanın rahatlığıyla uyurlar.

Diyarbakırspor lige çıkar.

Bugünlere gelinir, "tek taraflı hakçılık" devam eder..

Kemal Mardin dedi ki...

Daha ne rezillikler var da. Nedense yazılıp çizilmiyor. O stada gidip de kafasına taş yemeden çıkabilen insan yok neredeyse.

 
Meşale Kokusu