-->

2 Kasım 2009



Karşıyaka Dardanelspor'a beş attıktan sonraki beş maçında, iki beraberlik ve üç mağlubiyet aldı. Dört gol atıp kalesinde on gol gördü. Bu süreçte ligde 11. sıraya düşen yeşil kırmızılı ekip, Türkiye Kupası'ndan da elenmiş oldu. Ortaya çıkan tabloya bakınca, herhalde bu takım hiçbir şey oynamıyor diye düşünüyor insan ki gerçekten de Konyaspor ve Ankaragücü maçlarını ayrı tutarsak kabus gibi bir Karşıyaka olduğunu söyleyebilirim. Ne var ki Karşıyaka'nın kurmaylarından bu dönemde bir hayli ilginç açıklamalar geldi. Özellikle teknik direktör Reha Kapsal, bu söylediklerine gerçekten inanıyor mu çok merak ediyorum. Bence, insanları alenen enayi yerine koyuyor. Hep bir isyanı, hep bir sitemi var. Ya hakem, ya şans, ya kıl, ya tüy... Hep bir bahanesi var ama beş maç boyunca bir kere de çıkıp, 'Bugün çok kötü oynadık. Sorumlusu da benim. Önümüzdeki hafta telafi edeceğiz.' benzeri bir laf etmemiş. Buyurun açıklamalara geçelim. Ben şizofren teşhisi koydum. Bakalım siz ne düşüneceksiniz?

Karşıyaka 2 - 2 Konyaspor
Reha Kapsal: ''Maçta sarı kartı bulunan Konyasporlu bir futbolcunun atılması gerekiyordu. Maç içerisinde penaltımız verilmedi. Bugüne kadar hiç mağlup olmayan bir takımla karşılaştık. Son haftalarda geliştirdiğimiz bir oyun vardı. 90 dakika boyunca sahanın her yerinde, modern ve çağdaş futbol sergiledik. Oyunun hem savunma, hem de hücum yönünü çok iyi yaptık. Tecrübesiz oyuncularımız var. Ancak maçın son düdüğüne kadar ortaya konan mücadeleden memnunum. Bundan sonra da bu takım üzerine koyarak yoluna devam edecektir.''

Kartalspor 2 - 0 Karşıyaka
Reha Kapsal: "Bugün de iyi oynadık. Özellikle ilk yarı çok iyi oynadık. Farklı kazanacağımız bir maçtı. Antrenmanlarda üzerine çalıştığımız pozisyonlardan gol yedik. 58. dakikada %100 kaçırdık. 2-1 yapsakdık, 30 dakikalık sürede maçı 2-2'ye çevirebilirdik. Maçın hakkı bu değildi. Oyunun kontrolü doksan dakikalık bölümde bizdeydi. Yazık oldu. Böyle ucuz mağlup olmamamız gerekir. Demek ki biraz daha fazla çalışacağız. Daha fazla konsantre olacağız. Önümüzde şimdi Ordu maçı var."

Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu Osman Dal: "İyi oynadığımız ve galip bitirebileceğimiz bir maçı mağlup tamamladık. İlk yarıda Kartalspor’a pozisyon vermedik. İkinci yarıda dört dakika içinde iki gol yedik. Rakibimizin kalecisi Oğuz çok iyi bir maç çıkardı. İyi oynadığımız ve galip bitirebileceğimiz bir maçı mağlup tamamladık. İki haftadır sergilediğimiz iyi oyunu sürdürmemize rağmen bunu skora yansıtamadık. Ama sadece mağlup olduk, yarışa devam edeceğiz. Bu mağlubiyeti Orduspor maçıyla telafi edeceğiz. Lig uzun bir maraton ve biz her zaman bu yarışın içinde olacağız."

Karşıyaka 0 - 0 Orduspor
Reha Kapsal: “Savunmada çok dengeli oynadık. Maçın başında skoru 3-0 yapabilirdik ama müsabakayı berabere tamamlamadık. Eğer gol yapamazsanız rakibin direnci artar, oyuna ortak olurlar. Hep önde oynadık, hep bastık. Takım savunmasını çok iyi yaptık. Oynanan oyun iyi, istek iyi, pozisyon üretmek ve az pozisyon vermek iyi. Beş maç seyircisiz oynamak hiç kolay değil. Futbolcuları maça konsantre etmeniz de zor oluyor. Seyircisiz maçlarda hakemler daha rahat oluyorlar, rakip istediği gibi oynuyor. 90 dakikalık periyotta takımın düştüğü anlarda seyirci desteği önemlidir. Biz ondan da yoksunduk. Seyircisiz maçlarda Altay karşılaşmasının 20 dakikalık bölümü hariç hepsinde iyi oynadık. Bugün 14 puana ulaştık. Ancak maçlarımızı seyirciyle oynasaydık 20 puanda olurduk. Bu dönem de bitti. Bucaspor maçıyla beraber seyircimizle oynayacağız. Taraftarlarımızla buluştuktan sonra performansımız da artacaktır”
 
Ankaragücü 3 - 2 Karşıyaka
Reha Kapsal: "Islıklanan bir takım yerine 1.5 yılda alkışlanan, prestijli, saygın bir takım yarattık. Bu maçı tüm Karşıyakalılar'ın izlemesini isterdim. Her gittiğimiz yerde saygıyla karşılanan bir takım olduk. Ankara seyircisi bizi ayakta alkışladı. Geçmişin sıradanlığı artık bitti"
 
Kardemir Karabükspor 3 - 0 Karşıyaka
Reha Kapsal: "Şaka gibi, kimseye bir şey anlatamayız. Bu yalnızca bu karşılaşmada özel bir durum değil, bundan önce oynadığımız 3 karşılaşmada 17 net pozisyon kaçırdık. Bu maçta da en az 5 net pozisyonumuz var. Gol bölgelerinde bir türlü istediğimiz vuruşları yapamıyoruz. Rakibimizin gole kadar pozisyonu yok. Bizim ise o dakikaya kadar net 2 pozisyonumuz var. Golü yedikten sonra ise maç Kardemir Karabükspor'un istediği noktaya geldi. Emenike, Sertan, Burak gibi adamları olan rakibe karşı gol aramak için öne çıkınca skor ister istemez bu sonuca geldi”

0 yorum:

 
Meşale Kokusu