-->

9 Kasım 2009



Nedense ülkemizde insanlar bulundukları yerlerin değerini bilmemelerine ve hiçbir başarı sağlamamalarına rağmen, o yerlerde tutulmaya devam ediliyor. Örnek mi? Bogdan Tanjevic... Neymiş Sırbistan'da efsaneymiş. Federasyon Başkanı'mızın tabiriyle basketbolun profesörüymüş. Bunların hiçbirine katılmam mümkün değil. Şu an anca Bulgaristan'da, Makedonya'da bu adama efsane veya profesör muamelesi yaparlar. Takdir edersiniz ki bizim ülke basketbolumuz ve basketbolcularımızın yetenekleri bu ülkelerle karşılaştırılamaz bile ama bu yeteneğin ve potansiyelin zerresini kullanamayan bir koça hala nasıl sabredildiği büyük bir soru işareti. Hidayet ve Memo'suz Dünya altıncılığı bu sonun başlangıcı oldu aslında. Türkiye, Dünya altıncılığıyla kandırıldı ve Tanjevic Fenerbahçe Ülker'in, yani şampiyon takımın başına geçti. Aydın Örs'ün, ülke basketbolunun en önemli değerinin yerini aldı. Efes Pilsen'in gecmiş yıllarda yaptığı hatalı koç ve oyuncu seçimleri, Fenerbahçe Ülker'in şampiyon kadrosunu, Tanjevic'le beraber tekrardan şampiyonluğa taşıdı. Zaten şampiyon olabilecek iki, hadi Telekom'u da sayalım üç takım vardı. En iyi kadro şampiyon oldu. Euroleague'de Final Eight de var tabii. Tanjevic'in FB Ülker'deki en büyük başarısıdır bence.

Sonrası öyle olmadı ama. Efes Pilsen yanlışını anladı. Kendi bünyesinden Ergin Ataman'ı işin başına geçirince Tanjevic'in de bütün foyası çıktı ortaya. Geçen yıl 2-0'dan seriyi almalarının ya da Fenerbahçe'nin seriyi vermesinin ve bu sezondaki iki maçı da almalarının kadroların arasındaki güç farkından olmadığı; bu farkın koçların arasındaki kalite farkı olduğu çok açık. Ergin Ataman son çeyreğe kadar Tanjevic'i uyutuyor ve son çeyrekte alıyor maçları. Tanjevic de çaresizce maçları izliyor, oyunculara bağırıp çağırıyor. Nedense dönüp de kendisine hiç bakmıyor. Adam da haklı tabii. Hem milli takımın başında, hem de Türkiye'nin potansiyeli en yüksek iki takımından birinin başında ve hiç hesap soran yok. Onun yerinde kim olsa kendisini kral gibi hisseder. Sanki dünyada başka koç yok da iki takımı da aynı koç çalıştırıyor. Başarılı olsa neyse çalıştırsın ama ne başarısı var bu ülkede de hala tahammül ediliyor? Dün Efes Pilsen'e kaybedilen maçtan sonra Fenerbahçe taraftarı artık isyan bayrağını çekti. İstifa sesleri yükselmeye başladı. Hafta içi Siena'yla oynanacak maç da kaybedilirse; bir de fark olursa istifa sesleri artacaktır ve gidene kadar da devam edecektir. Gitmesinin de zamanı gelmiştir.

Taraftarın en çok sevdiği oyuncularla yaşadığı problemler ve milli takımdaki oyuncu tercihlerini de yazmadan olmaz herhalde. Gordan Gricek sakat olmamasına rağmen ona takımda rol bulamıyorsan, taraftarın sevgilisi Solomon'un gitmemesi için bir çözüm bulamıyorsan, Memo, Hido, Kaya, Serkan gibi Türkiye'nin önemli oyuncularıyla problemler yaşıyorsan, maçlarda iyi oynayan oyuncuları oyundan alıp maçın sonuna kadar benche hapsediyorsan, maçların göz göre gittiğini fark edip oyuna müdahale edemiyorsan ve önemli maçların kaybedilmesine mani olamıyorsan Prof. Tanjevic'e sorarlar sen ne işe yararsın be adam diye?

0 yorum:

 
Meşale Kokusu