-->

20 Aralık 2009



Aslında çok kolaydır Real Madrid'i sevmek. Sevinmek garantidir çünkü. En kötü iki senede bir, takımın tatmin edici bir başarı elde edeceğini bilirsiniz. Majör ligler arasında en fazla sayıda şampiyonluk yaşamış; Milan'la birlikte en çok Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna sahip takımdan bahsediyoruz sonuçta.

En iyi futbolcuların oynadığı, hatta oynamak için can attığı bir yıldızlar kulübüdür Real Madrid. Dönemin efsanelerinden en az 2-3 tanesi mutlaka giyecektir o formayı ve peşi sıra zaferler yaşayacaklardır.

Peki sevmeyen neden sevmez? Real Madrid paranın ve gücün, futbol sahasına en bariz yansımış halidir. Tabii ki, başta İngiltere'de olmak üzere Madrid benzeri bir çok kulüp var. Ancak, Real Madrid'in diğerlerinden farklı bir havası var. Amerikan gençlik filmlerinde ev partisinin sahibi ukala ve şımarık çocuklar olur ya. Popüler olmayanları ezerler, partiye almazlar, alsalar da geldiklerine pişman ederler hani.

Dün akşam 6-0'lık Zaragoza maçında aynı bu manzara canlandı gözümde. Hani rakip o kadar salar ki, maç güle oynaya 10'a gider anlarım ama 7. golü atmak için o kadar zorlamak, gözlerden fışkıran hırs, koyduk mu tripleri, sarı kartlık fauller, gol kaçırınca dövünmeler, ahlar vahlar nedir?

Maç zaten 70'de 6-0 olmuş. Oyunu biraz rölantiye almak, hem kendini dinlendirip, hem de rakibe biraz saygı göstermek daha makul bir davranış olmaz mı? Söz konusu Real Madrid olunca olmuyor işte. Hazır yakalamışken yaslayalıma dönüyor olay.

Maalesef şan, şöhret ve paranın her şeyin önüne geçtiği bir ortamda bunlar çok normal. Bugün bu kadro, 10 sene sonra başkaları ama mantalite hep aynı olacak. O, 7. gol hep aranacak. Çünkü onlar Real. Her şeyin en fazlasına onlar sahip olmalı. Tabii ki en çok golü de onlar atmalı.

İşte Real Madrid'i sevimsiz yapan bu ukalalık. Yoksa, işte efendim onlar kralın takımı. Barcelona'ya çok fenalık yapmışlar zamanında gibi basit ve saçma bir sebepten ibaret değil durum. Duruş meselesi. Sevene, neden diyemem ama ben sevemiyorum arkadaş. Zidane oynadı sevemedim. Cristiano oynarken hiç sevemem.

8 yorum:

şafak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
şafak dedi ki...

Iste tam anlamiyla altini cizdiklerindir Real'den bu kadar nefret etme sebebim, saygisizlik ve zuppeligin alkis aldigi yegane olusumlardan biridir su dunyadaki. Aslinda buradan hareketle Real kadar olmasa da Ali Sen ve sonrasindaki yonetimlerin izledigi tutumlar dogrultusunda bana gore Real'in ulkemizdeki yansimasi haline gelen Fenerbahce ve neden diger buyuk kuluplerin kendilerine karsi alenen birlikte hareket edebiliyor oluslarina dair birseyler karalamak vardi kafamda. Pek ciddiye alinmayan ancak bircok problemin altinda yatan esas sebep oldugunu dusundugum bu konu 90'lardan itibaren ele alinirak tarafsiz bir gozle incelenirse bircok "Neden boyle oluyor?"a cevap bulunmasi son derece olasi.

Sercan dedi ki...

çok zorlarsak ve türkiyeye uyarlarsak olay biraz da "3 büyükler"i değil anadolu kulüplerini tutmaya geliyor. tabi sözüm kendi şehrinin takımlarını yok sayanlara. gücün yanında olmak ne kadar mantıklı olsa da, güçlünün yanında olmaktansa onu doğduğun yerin değerine aktarmak her zaman daha onurluca. en azından bence.

tamam çok üzüldük, çok az sevindik ama değerlerimizi koruduk. "alicante"'de büyüyüp "madrid"'i desteklemedik.

sözün özü futbol sadece başarı değil. dünyanın parasını harcayıp amatör ruhu yok etmek de değil. real madrid bu yüzden antipatiktir.

fifa ne de güzel demiş "respect" diye. gerisi geyik.(not: alkol daldan dala atlayan yorumlara sebebiyet verir)

Adsız dedi ki...

Kisa kisa sole oluyor

Cook Para+unluler karmasi+ozguven+daha cok ozguven+cok ozguvenden dolayi ukalalik+herseyin en sasalisi+satin alinmis taraftar-deplasman ruhu-klup aski = Real Madrid

Aklima bir kalemde bunlar geliyor uzatilir bu dort islem.

Özgür MERT dedi ki...

Fenerbahçeye benziyo çünkü. Bi de 2-3 sene önce sadece oranı çok az arttırsın diye kupona eklemiştim ve racing santander diye lig sonuncusu bi takıma yenilmişlerdi. Ama sadece bir spor seyircisi olarak maçlarını izlemek mantıklıdır.

Adsız dedi ki...

evet madriti sevmememin nedenlerini çok güzel belirtmişsiniz

Ian_Fraiser_Willis dedi ki...

ÇÜNKÜ FA$OLAAAAAARRR!

Ian_Fraiser_Willis dedi ki...

çünkü kristiyano ronaldo tam bir apaçi!

 
Meşale Kokusu