-->

16 Aralık 2009



Yer Mithatpaşa Stadı. Tarih 19 Şubat 1956. Son 48 maçında, sadece Almanya'ya, favori olduğu Dünya Kupası finalinde sürpriz bir yenilgi alan dönemin tartışmasız bir numarası Puskas'lı Macaristan Milli Takımı'na karşıyız. Aslında 5 Şubat'ta oynanması planlanan maç İstanbul'daki anormal hava koşulları sebebiyle ertelenir ve Macarlar İzmir'e geçer. Burada İzmir karmasıyla yaptıkları iki maçı 8-1 ve 11-0 kazanırlar. Ardından birer maç da Ankara ve İstanbul karmalarıyla yaparlar ve beklenen gün gelir. Mithatpaşa Stadı eklenen portatif tribünlerin de katkısıyla ana baba günüdür. Maçı tam 28241 kişi izler. Kadrolar ise şu şekildedir:

Türkiye: Turgay Şeren, Ali Beratlıgil, Ahmet Berman, Mustafa Ertan (75 Saim Tayşengil), Naci Erdem, Nusret Ülük, İsfendiyar Açıksöz, Coşkun Özarı, Metin Oktay, Kadri Aytaç, Lefter

Macaristan: Farago, Buzansky, Lantos, Szojka, Bozsik, Kotasz, Toth (46 Csordas), Machos, Tichy (31 Hidegkuti), Puskas, Czibor

Artık Macarlar'ın 14 günde 5. maçlarına çıkmasından mıdır; yoksa aşırı motivasyondan kaynaklı üstün bir futbol sergilememizden midir bilinmez, o efsane takımı 3-1 yeneriz. Bizim gollerimizi Lefter(2) ve Metin Oktay atarken, Macaristan tek golünü Puskas ile bulur. Dünya basınında da geniş yankı uyandıran bu galibiyet uzun yıllar tarihimizdeki en büyük başarı olarak anılır.

Maçın özetini de buradan izleyebilirsiniz.

5 yorum:

şafak dedi ki...

penalti atiyoruz attik gol.

Ian_Fraiser_Willis dedi ki...

euro96 macaristanla karşılaşmıştık yine fatih terim vardı milli takımın başında. puskas türkiye'ye ziyarete gelmişti. kanal 6 da mı ne bi' programa katılmıştı. bu maçta forma giyen eski milli takım oyuncularını da çağırmışlardı programa. bi' de forma giydirmişlerdi hepsine. programda laf dönüp dolaşıp "nasıl koymuştuk ama"'ya gelmişti. puskas da "ulan 40 senedir aynı maçla yatıp kalkıyonuz." gibisinden bişey demişti.

Kemal Mardin dedi ki...

O lafın üstüne de 2-0 koymuştuk ama :). Euro 96 elemeleri bu arada.

Ian_Fraiser_Willis dedi ki...

:) 5 maç yapılmış 56 da arka arkaya 3ü izmir karmasıyla hatta o 5 maçın 4ünü kaybetmişiz.

Adsız dedi ki...

Macaristan bizim için çok kolay bir rakip. 2014 dünya kupası elemelerindede macaristanı yeneceğimize inanıyorum.

 
Meşale Kokusu