-->

20 Ocak 2010



Hayrettin yapma, Hagi Hagi Hagi Hagi, kral attı gibi efsane replikleri kim unutabilir ki? Ercan Taner uzun yıllar boyunca özellikle derbi denince aklımıza gelen ilk isimdi. Onun ses rengi ve maçlara kattığı heyecan seyir zevkini zirveye taşıyan unsurların başlıcalarındandı.

Şüphesiz ki Ercan Taner son yıllarda bu topraklarda maç anlatmış en başarılı futbol spikeri. 90ların son döneminde ve 2000lerin başında alanında tekti. Belli başlı maçları ondan başkasının anlatabilme ihtimali yoktu.

Peki şu anki vaziyet? Maalesef Ercan Taner eski günlerinden epey uzakta. Bu kadar kısa sürede böylesine bir geriye gidiş hayret verici. Şahsen artık bir maçı Ercan Taner'in anlatacağını öğrendiğimde şöyle bir durup düşünmek zorunda kalıyorum.

Aradan geçen yıllarla birlikte ses renginin değişmesini anlayabilirim ama anlatımdaki baştan savmalık kabul edilebilir bir durum değil. Şu son 1-2 senede maalesef pası alan oyuncunun ismini söylemekten ve yerli yersiz bağırmaktan fazlasını veremiyor.

Üzgünüm ama Caner Eler önderliğindeki Eurosport tayfasının anlatımlarının tadını almış bünyeleri, bu anlatım tarzı kesmiyor. Artık Ercan Taner'in mikrofonu bırakıp, programlara ve kanal yönetimine ağırlık vermesi gerektiğini düşünüyorum. La Liga'da sıradan maçlar anlatmak yerine, derbilerin unutulmaz spikeri olarak hatırlanmak onun da isteyeceği bir şeydir sanırım.

3 yorum:

mondo trasho dedi ki...

ercan taner'in eurosport spikerleriyle kıyas bile edilemeyecek yetkinlik ve tecrübede olduğunu düşünüyorum. eurosport spikerleri bilgi verme konusunda iyiler ama diksiyonları iyi değil. bazen moorgtan anlatır gibiler maçları. ses tonları da keza ölgün. ercan taner yıllarca lig tv'de statlardan canlı olarak maç anlattı. şimdi bir stüdyoya kapanıp tv'den gördüğünü anlatıyor. arada fark oluyor tabii. eurosport spikerlerini çıkar saracoğlu'na canlı maç anlatsınlar, asla bir heyecan yaratamazlar. yetersiz değiller ama onların farklı bir tarzı var ve kendi kanallarında güzeller. ercan taner'e artık emekli olsun gibi bir yaklaşımda bulunmak büyük bir hata.

j dedi ki...

eurosport spikerlerini bilgisayarlara benzetiyorum. çok bilgili ve olaya hakimler ancak bana hiç bir heyecan yaşatmıyorlar doğrusu. hatta bir abidin aydoğdu, bir öztürk pekin... kolay yetişmedi bu adamlar, hemen harcamayın.

Kemal Mardin dedi ki...

Ercan Taner'in bugüne kadarki performansının hakkını yazıda verdiğime inanıyorum zaten. Eurosport spikerlerinin heyecan eksikliği konusuna ben de katılıyorum ama onların bu eksiği Ercan Taner'in de heyecanını kaybettiği gerçeğini değiştirmiyor maalesef. Şu an Ercan Taner'in tekrar Süper Lig maçlarını anlatma şansı olsa çok güzel olur ama Avrupa liglerinden tutmadığım veya rakip olmadığım, yani kısacası duygusal olarak bir alıp veremediğim olmayan takımların maçlarını izlerken yalandan heyecanlar yaşamak istemiyorum ben. Bir ara Murat Kosova ortasını bulmuştu bu işin ama devamı gelmedi ne yazık ki.

 
Meşale Kokusu