-->

29 Ocak 2010


Hafta sonunun şüphesiz en önemli gündemi Beşiktaş'ın başkanlık seçimi. Beşiktaş blogları bolca yazıp çiziyor. Onların üzerine uzun uzun değerlendirmeler yapmaya gerek yok. Tek söyleyeceğim, Murat Aksu ismi bena çok mantıklı gelmese de Beşiktaş'ın ve Türk futbolunun artık bu beladan kurtulması gerekiyor. Ayrıca bugün Antalyaspor maçına da dikkat derim. Kongreye az da olsa etki edecektir.

1. Lig'de iki tane önem derecesi yüksek maç var. Yarın 13.30'da Çaykur Rizespor, Adanaspor karşısında ölüm kalım maçına çıkıyor. Yine yenilirlerse 6. sırayla puan farkı 10'a çıkabilir. Zevkli bir maç olacaktır. Her ne kadar hafta sonuna dahil olmasa da pazartesi günü de Karabük ve Altay karşılaşıyor. Çöküşe geçen Altay, liderin karşısında çıkış arayacak. İlk altının şeklini şemalini belirleme açısından önemli bir maç. İki maç da naklen yayınlanıyor.


Avustralya Açık'ta sona geldik. Bugüne kadar en yoğun şekilde takip ettiğim Grand Slam'lerden biri oldu. Henüz elenme üzüntüsünü yaşamadığım için de oldukça zevkli geçti. Final maçlarında rengimiz belli. Go Juju! Go Roger!

Hafta sonu kapanışı yapılacak bir diğer turnuva ise Afrika Uluslar Kupası. Katliam girişimiyle başlayan turnuva doğal olarak sönük geçti. Finalde, Nijerya'yı tek golle geçen Gana ve Cezayir'den Dünya Kupası'nın intikamını 4 golle alan Mısır karşılaşacak. Mısır'ın kupayı bir kez daha kazanmasını bekliyorum.


Pazar günkü Arsenal - Manchester United maçı İngiltere'deki dokuz pubta 3D olarak yayınlanacak. HD'nin ötesine bu kadar çabuk geçeceğimizi tahmin etmezdim. Teknolojinin gelişimi karşısında hayrete düşmeye devam ediyoruz. Yayından sonra yapılacak yorumları takip etmek lazım. Tabii bu güzelliğin bize kaça patlayacağını öğrenmek de.

Bu arada memlekete Giovani Dos Santos geldi. 20 yaşında! Şu saatten sonra Nonda'nın gidişine üzülmek anlamsız olur. Filler ve çimen hikayesi oldu. Ya da büyük balık, küçük balık... Hangisi hoşunuza giderse. Duygusallık hakkını Kewell'dan yana kullanan Galatasaray taraftarının, ama biz Nonda'yı da severdik deme lüksü kalmadı bana göre. Büyük ihtimal Mustafa Pektemek'in transferi de bitmek üzere. En az Jo kadar iyi transfer. Hayırlı olsun...

0 yorum:

 
Meşale Kokusu