-->

14 Ocak 2010



Eğer Haldun Üstünel balığa çıkmayı seviyorsa, eminim ki favori yöntemi de çaparidir. Tek hedef için olta atmayı sevmiyor. Sudan her seferinde çok sayıda balık çıkartmak istiyor.

Galatasaraylılar'ın günlerdir süren bekleyişine son veren Lucas Neill transferi de tam bir çapari avı. Denizden geri çıkan oltanın her iğnesi dolu çıktı.

Her şeyden önce Galatasaray, en sıkıntılı bölgesi olan defanstaki eksiğini kapattı ama öyle alelade bir şekilde değil. Herkesin içine sinecek bir şekilde. Belki çoğunluğun beklediği Marquez daha tatmin edici olurdu ama Lucas Neill'in da çok altta kalır bir yanı yok.

Rijkaard'ın kafasındaki planları tam olarak uygulayamamasının en önemli sebebi, elindeki defans oyuncularının teknik yetersizliğiydi. Zira oynanmak istenen total futbolun en önemli şartlarından biri defans oyuncularının ayağa, isabetli oynayabilmesi. Futbolu 25 yaşından sonra öğrenen Servet'in ve hala öğrenme aşamasında olan Gökhan Zan'ın defanstan, isabetli top çıkarmasını beklemek de hayalcilikten öteye gidemiyordu. Bu açıdan mevcut Galatasaray defans kadrosunun belki de toplamından daha teknik olan Neill'ın transferini nokta transfer olarak yorumlamak lazım.

Bu transferin çoğu Galatasaraylı için en anlamlı yanı ise Lucas Neill'ın milliyeti. Stay With Us pankartını gönül rahatlığıyla, uzun bir süre kullanmamak üzere katlayıp bir kenara koyabilirler. Avustralya Milli Takımı'nın kaptanının kadroya dahil edilmesiyle Harry Kewell'ın Galatasaray'dan ayrılma ihtimali de ortadan kalkmış oldu. Yani aslında, bir değil iki transfer yapıldı.

Özetlersek, Galatasaray defansındaki arızayı giderirken, aynı zamanda hücumuna da takviye yapmış oldu. Buna ek olarak hem taraftarın sevgilisi, hem de son dönemin en yararlı futbolcusu olan Kewell'ı kadroda tutmuş oldular. Ara transfer döneminde bundan daha iyisi olamazdı herhalde. Yine, yeni, yeniden bravo Haldun Üstünel. Adamsın!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Benim kanaatimce bu zaten belirlenmis bir transfer stratejisiydi. Anlasilan o ki sezon basinda yapilmak istenen bu transfer icin Elanoyu alalim once tercihi yapmis yonetim. Neil'i da sezon arasinda hallederiz diye konusulmus olabilir. Neil'in Kewell'dan ve daha once 6 yil top kosturdugu Blackburn'den takim arkadasi Tugay'dan dolayi takima oldukca cabuk isinacagi muhtemeldir. Yasi konusuna gelince takimi deneyimiyle oldukca rahatlatir diyorum. Defansin ortasina ne alican zaten daha.

 
Meşale Kokusu