-->

22 Ocak 2010



Her transfer döneminde olduğu gibi Fatih Tekke yine gündemin üst sıralarına yerleşti. Bir kere de adı anılmasa dişimi kıracağım artık. Peki Tekke'nin transferi bu sefer gerçekleşir mi? Bu soruya cevap verebilmek için hadisenin aktörlerinin kafalarından geçenleri iyi analiz etmek gerekiyor.

Taraftarlardan başlayalım. Trabzonspor taraftarı için Fatih Tekke artık bir ütopya halini aldı. Ne olursa olsun, Fatih o an dünyanın en formsuz forveti olsun, yine de bu transferi istiyorlar. Trabzonspor'u başarıya ancak Trabzonlular taşıyabilir mantığının bir sonucu.

Yönetim cephesinde ise durum bu kadar net değil. Taraftar kadar istekli olduklarını söylemek imkansız. Gutierrez için Güney Amerika'ya çıkarma yaparken, Fatih'e bir türlü ulaşamamalarının sebebi de bu. Ulaşamamak ne demek?

İsteksizliklerinin iki sebebi var. Birincisi para. Altı ay sonra sözleşmesi sona erecek bir futbolcuya bonservis vermeye yanaşmıyorlar ki bence haklılar. İkinci ve asıl sebep ise güç dengesi mevzusu. Fatih Tekke'nin bir anda gelip, herkesin ve her şeyin önüne geçmesini istemiyorlar.

Fatih ise tam da bunu istiyor: krallar gibi dönmek. Kendisi için uğraşıldığını görmek, ona mecbur olunduğunu hissetmek istiyor. Kulüp, havaalanının altında, gel imzayı at tarzı bir yaklaşım kesinlikle beklediği cinsten değil. İşte bu noktada da 'bizim çocuklarımız' anlayışının yarattığı çelişki ortaya çıkıyor. Beklentileri bu kadar içe dönük kurup, her fırsatta tek çare Trabzonlular derseniz illa ki birisi çıkıp buraların ağası benim der. O noktadan sonra da vay efendim sen kendini üstün mü görüyorsun demenin bir anlamı kalmaz.

Öte yandan Fatih'in belirli bir ücret beklentisi de var tabii. Doğal olarak Zenit'te kazandığından daha azını kazanmak istemiyor. Orada bir iki ay oynayıp, bir iki ay yan gelip yatarak kazandığı yüksek ücret tadını aldı bir kere.

Sonuç olarak manzara bu. Pek iç açıcı değil. Zaten şartlar çok uygun değildi. Yetmezmiş gibi bir de ağır sözler söylendi. İpler iyice kopma noktasına geldi. Bu saatten sonra bu transfer olur mu? Bence imkansız. Kısmet bir sonraki transfer dönemine. Yine olmazsa bir sonrakine. O zaman da olmazsa yine bir sonrakine...

0 yorum:

 
Meşale Kokusu