-->

31 Ocak 2010


Sahip kelimesini, herhangi bir şey üstünde mülkiyeti olan, onu yasaya uygun bir biçimde dilediği gibi kullanabilen kimse, iye, malik şeklinde tanımlıyor TDK. Yıldırım Demirören, Beşiktaş'ın gerçek sahibi 22 bin kongre üyesidir dediğinde, gülmüş, alay etmiş, kızmış, öfkelenmiştik. Bugün gelinen noktada görüyoruz ki Demirören haklıymış. En azından sahip kelimesinin sözlük anlamı, haklı olduğunu gösteriyor. Bugün milyonlarca Beşiktaşlı, televizyon başında kahrolurken, küfrederken, oturduğu koltuğu yumruklarken, belki de gözyaşları dökerken, kongre üyeleri Beşiktaş'ı yasaya uygun bir biçimde diledikleri gibi kullandılar. Sahip olma eyleminin onlara kazandırdığı ayrıcalıkları kullandılar.

Sabah saatlerinde açılan, "alnı öpülecek futbolcu, eli öpülecek başkan istiyoruz" pankartı umutlandırmıştı aslında. Kirli oyunlarla, kapalı kapılar ardında oylarını satanları, üç kuruşluk rant uğruna Beşiktaş'ın geleceğini heba edenleri bir daha düşünmeye sevk edeceğini ummuştum naifçe. Çok safmışım. Manevi değerleri, maddiyatın önüne koyabilen bir kişinin bile zor bulunduğu bu günlerde, binlercesinin bir salona toplanmasını beklemek alenen salaklıkmış.

Olmadı... Yapamadılar... Beşiktaş'ı bu karabasandan, bu kanserden kurtarmak için yola çıkanlar başaramadı. Onların sunduğu ilacın da vardı mutlaka yan etkileri ama en nihayetinde kemoterapiden halliceydi. Şimdi, iyileşme çabalarına kaldığı yerden, aynı yöntemlerle devam edecek Beşiktaş. Kemoterapinin, o meşhur, her şeyden ağır yan etkilerini yaşamaya devam edecek. Git gide halsizleşecek, iştahını ve en önemlisi heyecanını kaybedecek. Belki bir gün tedavi sona erip de iyileşmeyi başarırsa sıfırdan başlayacak hayata ve o gün büyük ihtimal çok geç kalmış olacak.

Sonuç olarak bugün satıldı Beşiktaş. Baba Hakkılar'ın, Sebalar'ın, Vedat Okyarlar'ın ve hatta Çarşı'nın Beşiktaş'ı biri tarafından para için, öbürü tarafından itibar için, bir başkası tarafından bir araba veya herhangi amortismana tabi dünyevi bir varlık için satıldı gitti. 107 yıllık Beşiktaş Jimnastik Kulübü sahibinden satıldı bugün. İlgililere duyurulur...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Good post and this post helped me alot in my college assignement. Gratefulness you on your information.

Kemal Mardin dedi ki...

I'm glad that I've been helpful. If you need anything else(information, view, etc) please let me know.

 
Meşale Kokusu