-->

28 Ocak 2010



Sonunda, Türkiye Kupası gerçek anlamda başlıyor. Saçma format yüzünden giderek anlamsızlaşan kupanın laf olsun diye oynanan maçları sona erdi. Bu noktada, İstanbul takımları zorlanmadan çeyrek finale yükselsin diye icat edilen formata rağmen, elenmek için ekstra çaba sarf eden ve bu formatta bile sürpriz yaşanabileceğini bize gösteren Beşiktaş'ı tebrik etmek lazım. Gelelim eşleşmelere:

İstanbul B.B - Trabzonspor
Sekiz takım arasında belki de kupayı en çok isteyen takım Trabzonspor. Türkiye Kupası, lig şampiyonluğu şanslarının neredeyse sıfır olması sebebiyle, sezonu kupayla kapatmaları için büyük bir fırsat. Karşılarında ise ligin en kokmaz bulaşmaz keçi boku takımı var. Belediye'nin ne düşme korkusu var, ne de Avrupa hedefi. Bütün ağırlıklarını kupaya verme şansına sahipler ama ligde altı yedikleri Trabzon'a karşı psikolojik bir eziklik hissedeceklerdir. Trabzonspor'un turu ilk maçta cebine koyması lazım. Zira ikinci maçtan sonraki hafta sonu Bursa deplasmanına gidiyorlar. O maçtan önce stresli bir mücadeleye girişmek hiç işlerine gelmez.

Antalyaspor - Galatasaray
Galatasaray için lokum gibi kura. Soğuk havaların bastırdığı bu günlerde güneye inmek ilaç gibi gelecektir. Kupa için çok büyük hedefleri olmadığını tahmin ettiğim, hele ki Galatasaray'la eşleştikten sonra muhtemelen kafada havluyu atmış bir Antalyaspor'a karşı yeni transferleri rotasyona yerleştirmek için güzel bir fırsat. İki maçın arasında Kayseri'de zor bir maç oynayacak olsalar da turu en rahat geçecek ekip olacaklardır.

Fenerbahçe - Bursaspor
Çeyrek finalin en zevkli ve en zor eşleşmesi. Bursaspor aslında Fenerbahçe'ye çok da ters gelen bir takım değil ama bu eşleşmeden kimin çıkacağını kestirmek pek kolay değil. Fenerbahçe'li oyuncuların üstünde mutlaka kupa stresi de olacaktır. Bursaspor'un dezavantajı ise bu eşleşmenin, fikstürlerinin en zorlu dönemine denk gelmesi. Kupa mı, lig mi tercihi yapmaları gereken bir duruma düşebilirler. Kupayı ne kadar istediklerine bağlı olarak Fenerbahçe'yi elemeleri sürpriz olmaz.

Manisaspor - Denizlispor
Şimdiden Manisaspor yarı finalde diyebiliriz. Ligdeki durumlarını göz önüne aldığımızda, iki takımın da kupa için yanıp yakıldığını söyleyemeyiz, ancak daha zor durumda olan Denizlispor. Ligde kalma şanları artık pamuk ipliğine bağlı. Kupa maçlarıyla oyalanmayı göze alamazlar. Bülent Uygun yönetimindeki Manisaspor, turu rahat geçecektir.

2 yorum:

Hydabre dedi ki...

Kupa eski onemine kavustu daha cok tat alacagiz Turkiye kupasindan diyebilir miyiz? Bununla ilgili yorumlarinizi bekliyorum. Benim kanaatimce hayir hala fazla 2. planda kaliyor.

Kemal Mardin dedi ki...

Ufak tefek gelişmeler var. Mesela maçların açık kanaldan yayınlanması, şüphesiz ilgiyi arttırıyor ama bu grup sistemiyle, grup birincilerinin hiçbir avantajının olmaması gibi skandal hatalarla ancak 2 ileri 1 geri gider bu kupa. FA Cup tarzı herkesin 1. turdan başladığı eliminasyon sistemine acilen geçilmesi gerekiyor.

 
Meşale Kokusu