-->

3 Şubat 2010


20. hafta, Çaykur Rizespor - Adanaspor maçıyla açıldı. Rizespor için hayati önemi olan, Adanaspor için ise beraberliğin tatmin edici olduğu bir maçtı. 0-0'lık skorla Adanaspor istediğini alıp 5. sıradaki yerini korurken, Rizespor'un teknik direktörü Mehmet Şansal yerinden oldu. Uzun süredir devam eden istifa baskılarına artık karşı koyamadı. Açıkçası geç bile kalındı. Zaten en başından böyle bir kadronun daha ehil bir hocaya teslim edilmesi gerekirdi. Kağıt üstünde Süper Lig'de ilk 10'a oynayacak kadronun son 10 haftada 1 galibiyeti var. Geçen sezon da ligin en pahalı kadrosunu kurmasına rağmen erken havlu atan Rizespor için bu sezon da geç kalınmış olabilir. Bu sezonki 3. teknik direktörleri Ümit Kayıhan oldu. Kayıhan İzmir'den uzak olduğu sürece benim için sorun yok der geçerim.

Zirve mücadelesinde ise Karabük, Altay'ı rahat geçti. 3-0! Altay'ın son dört haftada aldığı puan sadece 1. Geçen hafta fena oynamamışlardı, değerlendiremedikleri pozisyonlar vardı ama bu hafta ortaya hiçbir şey koyamadılar. Devre arasında zayıflayan kadronun sıkıntısını daha çok çekecekler gibi. Karabük tarafında ise Emenike şov devam ediyor. Geçen sezonki Bruno'ya benzetiliyor ama kesinlikle ondan çok daha fazlası. Oyuna genel katkısının yanında attığı goller önemsiz kalıyor. Eğer Karabük bu sezon bu ligden çıkacaksa aslan payı kesinlikle onun olacak.

Bucaspor geçen hafta yükseldiği ilk ikiden çabuk düştü. Bir hafta bile dayanamadılar. Mehmet Batdal'a gerçekten yazık oluyor. Bu hafta da takımını bir gol ve bir asistle galibiyete taşıyacaktı ama Bucaspor defansının hataları buna müsade etmedi. Sezon başından beri Bucaspor defansını eleştirmekten dilimde tüy bitti. Forvet hatlarının üstün performansı sayesinde, yediklerinden fazlasını atarak buralara kadar geldiler ama papaz her zaman pilav yemiyor. Haftaya Konyaspor'dan 2. sırayı geri almaya çalışacaklar. Konyaspor ise bambaşka bir hikaye. Bu hafta da zor kazandılar. Geriye düştükleri maçta Dardanelspor kalecisi Ferhat Kaplan'ın iki hatasıyla galibiyete ulaştılar. İzmir'den en azından beraberlik çıkaramazlarsa aşağıya doğru yolculuğa başlayabilirler.

Alsancak Stadı'ndaki çamur deryasından üç puanla ayrılan taraf ise Giresunspor oldu. Zemin gerçekten görmeden anlaşılamayacak kadar berbat haldeydi. Buradan, şu sahaya doğru düzgün bakmayı bir türlü beceremeyen Altay'a selam ederim. Maçı, Bülent Bölükbaşı attı, Ramazan Köse tuttu şeklinde özetleyebiliriz. Bülent yaptığı asistle, Ramazan da ancak 60'dan sonra açılabilen Karşıyaka'nın ataklarındaki kurtarışlarıyla fark yaratan isimler oldular. Şahsen şu zeminde kaybedilen üç puana üzülemedim. Atan kazanırdı. Öyle de oldu. Önümüzdeki hafta Altay derbisinde telafi etmek lazım. Yarından itibaren, bir derbi öncesi yazısıyla yavaş yavaş o maçın havasına gireriz.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu