-->

10 Şubat 2010


Bu hafta ilk altının kendi arasında iki maçı vardı: Altay-Karşıyaka ve Bucaspor-Konyaspor. Karşıyaka ve Bucaspor üçer puanı hanelerine yazdırırken, mağlup olan iki takımın da teknik direktörleri görevlerinden oldu. Fuat Yaman bir haftadır beklettiği istifasını sunarken, Hüsnü Özkara'nın görevine Konyaspor yönetimi tarafından son verildi. Karabük ile Adanaspor da direkt rakiplerinin en az ikisinin puan kaybedeceğinin garanti olduğu haftada hata yapmadılar.

Play off takipçilerinden Boluspor ve Rizespor ise artık dayaklık kıvamına geldi. Boluspor 88'de önde olduğu maçtan 2-1 mağlup olarak ayrılmayı başararak inanılmaz bir fırsatı tepti. Şimdi aynı fırsatı bir daha yakalamak için, son haftalarda ekstra puan kayıpları yapan Altay'ın bu şekilde devam etmesini bekleyecekler. Ölme eşeğim ölme. Ligin açık ara en pahalı ve en kaliteli kadrosu Rizespor için ise konuşmama hakkımı kullanıyorum.

Alt sıralara baktığımızda ise ne olacak bu Kocaeli'nin hali demekten kendimi alamıyorum. Yeni yönetimin gelişi ve lisans sorununun çözülmesiyle, çıkışa geçmelerini bekliyordum ama her hafta yeni bir hüsran yaşıyorlar. 2. yarı 4 haftada 0 puan. Tablo vahim. Şu an komşu ve düşman Sakarya'nın ayak izinden yürüyorlar. Ancak bu borçla düşerlerse, bir daha kimse kolay kolay taşın altına elini sokmaz. Acil toparlanmaları lazım. Şahsen ben de istemem Kocaelispor'un düşmesini. Onlara gelene kadar, 2. ligde olmayı bile hak etmeyen çok takım var.

Genel tablo yavaş yavaş netleşiyor. Artık, Karabük, Bucaspor, Konyaspor, Adanaspor ve Karşıyaka'nın ilk altının dışına çıkmaları hemen hemen imkansız. Son haftalarda yakaladıkları çıkış ve sergiledikleri oyun itibariyle de Hacettepe ve Samsunspor'u düşme adaylarım arasından çıkarttım. Bu iki takımın mutlaka ligde kalacaklarını düşünüyorum. Ergün Penbe'li Mersin İdmanyurdu'na dikkat. Düşerlerse en şaşırmayacağım takım.

3 yorum:

Ms dedi ki...

Ligin en pahalı takımı Konya.

Kemal Mardin dedi ki...

transfermarkt'a göre öyle ama o rakamların gerçeği yansıtmadığı aşikar. Eser Yağmur'un bonservisi 350000€, Çağrı Yarkın'ın ki 150000€ olarak listelenirse tabii ki Konyaspor daha pahalı çıkar. Bugün ne kimse Eser için 350000€ öder, ne de Çağrı'yı 150000€'ya alabilirsin.

Ms dedi ki...

celil sağır 300.000€ bilmem farkettin mi ;) neyse orda çok adam var bu haliyle ulaş ortakayalar,murat ocaklar,bu seneki erhan küçükler falan..ederi buysa açık ara olamaması şaşırtıcı o zmn çok abartmışlar konyayı... peh...

 
Meşale Kokusu