-->

7 Şubat 2010


Torbalar açıklandığı zaman, herkes gibi muhtemel ölüm gruplarını ve şeker gibi kuraları, kafamda belirlemeye çalışırken, bir de savaş grubu çarpmıştı gözüme. Türkiye, İsrail, Güney Kıbrıs, Ermenistan, Azerbaycan ve de ortalığı kızıştıracak büyük abi olarak İngiltere. Bu takımların bir araya geleceği bir gruptan, El Salvador-Honduras savaşına benzer bir sonuç ortaya çıkabilirdi. Sonradan öğrendik ki Azerbaycan ile Ermenistan zaten aynı gruba düşemiyormuş.

Kuranın ardından sonra oluşan grubumuza bir isim koymak istersek ise rahatlıkla Türki Cumhuriyetler grubu diyebiliriz. Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan'ın yanına hızla Türk'leştirmeye devam ettirdiğimiz, Almanya, Belçika ve Avusturya. Deplasmanı olmayan bir gruba düştük. Her maçta ciddi bir seyirci desteğiyle oynayacağız.

Kağıt üstünde biz bu grubu en kötü ikinci bitiririz. Hatta biraz sıkarsak ve şansımız da yaver giderse lider bile olabiliriz ama tabii bu rakiplerimize bakarak yapılan bir çıkarım. Zira kendimiz hakkında bir şey söyleyemiyoruz. Malum hocamız hala belli olmadığından, nasıl bir takım olacağımız, hangi sistemde oynayacağımız, hücumu mu yoksa savunmayı mı ön plana çıkaracağımız, biz çok tekniğiz yalanına kapılmaya devam edip mücadele etmeyi yine unutup unutup unutmayacağımız hep birer soru işareti.

Sonuç olarak şu an tek söyleyebileceğimiz, kura güzel ama hele bir hoca belli olsun bakalım. Açıkçası şu Türki grubu gördükten sonra, Türk duygusallığına ve biz kesin alırız bu maçı ya anlayışına kapılmamızı engelleyecek bir yabancı hocanın göreve gelmesi en doğrusu olacaktır.

1 yorum:

Ian_Fraiser_Willis dedi ki...

ben sana bişey söliyim mi deplasmana gerek yok zaten kendi sahamızda ihfal edecekler bizim takımı

 
Meşale Kokusu