-->

12 Şubat 2010


İkinci bir Türbülent vakasıyla karşı karşıyayız. Ertuğrul Sağlam kontrolden çıktı çıkacak. Hakemler de hakemler... Ağzından başka laf çıkmamaya başladı. Sağlam'ın kariyerinin üstüne koyarak gittiğine şüphe yok. Beşiktaş'tan kovulmasına rağmen, haksızlığa uğradığını düşünenlerin, o dönemde kendisini başarılı bulanların sayısının çoğunluğu oluşturması önemliydi. Üstüne, Bursaspor'un bu sezon beklentilerin çok üstünde seyretmesi, genç teknik direktörün bir anda yıldız seviyesine çıkmasını sağladı. Hatta, İnönü'deki Beşiktaş maçından sonra dahi yakıştırmaları bile yapıldı.

Hatırlarsak Sivasspor'un ilk yükselişe geçmeye başladığı zamanlarda, Bülent Uygun da benzer övgülerden haklı olarak nasibini alıyordu. Ancak zaman geçtikçe koltukları haddinden fazla kabaran Uygun, o kadar fazla, o kadar yersiz ve bir o kadar da haksız konuşmaya başladı ki, bu toprakların görüp görebileceği en antipatik figür halini aldı. Kısacası Bülent oldu Türbülent.

Şimdilerde Ertuğrul Sağlam da aynı tufaya düşmek üzere. Son zamanlarda adı olumlu anlamda en fazla anılan Sağlam, kupadaki Fenerbahçe eşleşmesi sırasında şimşekleri üzerine çekmek için elinden geleni ardına koymadı. Sanki iki maçta da Fenerbahçe'yi sahadan silmişler, çok üstün bir futbol oynayıp, onlarca pozisyona girmişler de hakemler el birliğiyle onları elemiş gibi bir intiba yaratmaya çalıştı. Şahsen iki maçta da, her daim olan standart hakem hatalarından fazlasını hatırlamıyorum.

O zaman sormak lazım. İlk maçta sudan çıkmış balığa dönen, Bursa Bursa diye boşuna abartmışlar dedirten, rövanşta ekstra motivasyonla 3-0'ı yakaladıktan sonra yine akıl tutulması yaşayan, o noktadan sonrası için bir planı olmayan, eşleşmenin iki maçında da teknik, taktik, kondisyon, mücadele gibi etmenlerin hepsinde rakibine ezilip sadece hırsla var olmaya çalışan, senin takımın değil miydi hoca? Üstüne üstlük, Sercan'ı oyunu alıp hem onu yakan, hem kendini baltalayan, yürüyen tekere çomak sokan, eşleşmenin en fahiş hatasını yapan sen değil misin? Sen böylesine bir hata yaparken hangi hakem hatasından, hangi yüzle bahsediyorsun ki?

Yapma hoca. Zaten beklentileri aşmışsın. Bu saatten sonra kötü sonuçları başkalarının üstüne yıkıp, kendini suçsuz göstermeye ihtiyacın mı var? Sezonu, şimdiye kadarki performansınla aynı çizgide tamamlasan, zaten omuzlarda taşınırsın. Böyle çıkışlarla, normalde biz Fener'i elerdik tripleriyle ne kendini, ne de oyuncularını baskı altına almaya, camianın beklentilerini yükseltmeye, agresifleştirmeye gerek var mı? Kendini yakarsın hoca. Cem Yılmaz'ın da dediği gibi, "Come on Hodja. Hodja come on!"

0 yorum:

 
Meşale Kokusu