-->

5 Şubat 2010


Altay yedek derbici konumundan yavaş yavaş kurtuluyor. Son yıllarda Göztepe'yle pek karşılaşamamamızdan mütevellit Altay maçları, derbimsi kıvamından derbiye doğru bir dönüşüm içerisinde. Aynı ligde olduğumuz, son yedi sene içerisinde Altay maçlarına ilgi her geçen gün biraz daha artıyor. Son yıllarda iki takımın da başa güreşmesinin de etkisi var tabii.

Bilindiği gibi Altay'ın diğer İzmir kulüpleriyle yaptığı maçlarda büyük üstünlüğü var. Biz 14 sene boyunca yenememiştik. Göztepe'nin serisi devam ediyor. 25 seneyi buldu sanırım. Tabii takımların çoğu zaman aynı ligde mücadele edememesi bu serileri uzatan etkenlerin en önemlisi.

Bu sezonun ilk yarısında oynanan maçı da Altay 4-1 kazandı. Ancak, o günden beri köprünün altından çok sular aktı. Lige sıkıntılarla başlayan Karşıyaka, özellikle Ümit Turmuş'un dümene geçmesiyle çıkışa geçerken, Altay gözle görülür bir düşüş içerisinde. Devre arasında takımdan ayrılan oyuncuların üstüne bir de sakatlar eklenince, zor duruma düştüler. Karşıyaka cephesinde ise bu maç öncesinde önemli bir eksik bulunmuyor.

Blogu takip edenler Altay hakkındaki düşüncelerimi bilir. Senelerdir, hem basından hem de iş adamlarından hitap ettiği kitleyle orantısız bir destek görürler. Sebeplerini daha blogun ikinci yazısında anlatmıştım. Tekrarlamaya gerek duymuyorum. Sadece şunu belirteyim. Bugün gelinen noktada, Karşıyakalılar'ın da, Göztepeliler'in de çoğunluğu, Altay'ın başarılı olmasındansa kanlı bıçaklı rakiplerinin başarılı olmasını yeğliyor. Hiçbir konuda uzlaşmanın kıyısından bile geçemeyen iki takımın taraftarları, Altay'dan nefret etme konusunda inanılmaz bir birlik gösteriyor.

Maç için tahminim ise bu sefer şeytanın bacağını kıracağımız şeklinde. Altay, bu kadar formsuzken o meşhur şansının bile yardım edemeyeceğini düşünüyorum. Daha çok isteyen, ihtiyacı olan taraf Karşıyaka. Maç pazartesi, saat 20.00'de, Atatürk Stadı'nda. Biletler iki taraf için de 15TL. Altay kapalıda, Karşıyaka açıkta. Kale arkaları açılmayacak. Diğer takımların taraftarlarından da imkanı olanların gitmesini tavsiye ederim. Zevkli bir maç olacaktır.

1 yorum:

kuzeycephesi dedi ki...

Çokda zevkli geçmicek maç..ama rahat alırız bu sefer..

 
Meşale Kokusu