-->

1 Nisan 2010


Partizan - Maccabi Tel Aviv karşılaşmasını bir kenara bırakırsak, ev sahibi takımlar için gerçekten de çok zorlu bir akşam olacak. Çünkü Asseco Prokom, Caja Laboral ve Real Madrid, seriyi rakip sahaya taşıyabilmek için mücadele edecekler. Bu takımların üçü de serilerde 2-1 gerideler. Maccabi de 2-1 geride ama onların durumuna daha sonra bakacağız.

Prokom, Caja Laboral ve Real Madrid için gerçekten de rakiplerini devirmek ve final four umutlarını sürdürmek hiç de kolay olmayacak. Çünkü Prokom ile Caja Laboral 2-0’dan geldiler ve üçüncü maçlarda çok ciddi efor sarf ettiler. Ben özellikle Caja Laboral’ın bu kadar kolay teslim olmayacağını ve 4.maçı da kazanarak seriyi Rusya’ya taşıtacağını düşünüyorum. Asseco Prokom ise üçüncü maçı kazanmasının dışında serinin ilk maçında da müthiş bir mücadele örneği sergiledi ve görevini de fazlasıyla yaptı.

Regal Barcelona, Real Madrid karşısında öyle bir üçüncü maç oynadı ki “Herşey yalan bu gerçek” tadındaydı. Üç maç geride kaldı ve Regal Barcelona’nın artık oyun dışında psikolojik olarak da çok ciddi avantajı bulunuyor.

Maccabi Tel Aviv’in 20.000’in üzerinde seyircisi olan Partizan karşısında alacağı galibiyet seriyi kendi evine getirmeyi sağlayacak. Ancak okuduğum ve izlediğim kadarıyla Pini Gershon ile oyuncular, işlerinin ne kadar zor olduğunun bilincindeler. Favori Partizan olarak gözükse de Maccabi, yumurta kapıya dayandığı zaman rüzgarı arkasına almayı iyi biliyor. Yine keyifli bir Euroleague gecesi bizleri bekliyor.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu