-->

5 Nisan 2010


Geçen sezon bozkırın ortasındaki Yenikent Stadı'nda, çevre dağlardan yankılanan tezahüratları bıçak gibi kesen ve Süper Lig'in kapılarını suratımıza kapatan gol tesadüf müydü? Tabii ki hayır! Bizden çok daha iyi bir takıma karşı ancak 90 dakika dayanabilmiş ve uzatmada acı gerçekle yüzleşmek zorunda kalmıştık.

Peki Süper Lig'den ayrı geçen 14. sezonda, "İzmirli Biladerler"in en küçüğüne yenilip 15 hafta sonra ilk altının dışına çıkarken, onları daha ilk sezondan Süper Lig'e uğurlamamız tesadüf mü? Bu da değil. Zaten bir takım 14 sene boyunca yegane hedefini gerçekleştiremiyorsa tesadüften daha farklı bir şeyler öne sürmek gerekir. Hele ki düne kadar İzmir takımı dendiğinde kimsenin aklına gelmeyen, tarihinde hiç Süper Lig'e çıkmamış Bucaspor, daha 1. Lig'deki ilk sezonunda Süper Lig'e yükselmek üzereyken.

Bir de şunu sormak lazım o zaman. Bucaspor'un bu başarısı tesadüf mü? Bu soruya cevap vermek için İzmir'in diğer kulüplerinin yaptıklarıyla Bucaspor'un yaptıklarını karşılaştırmak lazım. Bucaspor farklı bir gelir kaynağı yarattı mı? Hayır! Çok üstün bir kadro kurdu mu? Ona da hayır! Altyapıya önem verdi mi? Kısmen! Tesisleşme gibi faaliyetlerde bulundu mu? Avantaj olarak sayılamayacak 6200 kişilik bir "saha" yaptı.

Şimdiye kadar pek bir fark yok. Demek ki yapmadıklarına bakmamız lazım. Bucaspor ne yapmadı? Öncelikle geçen sezonun şampiyon kadrosunu bozmadı. Milyarlık eşekleri takıma toparlayıp takım içinde dengesizlik yaratmadı. Don değiştirir gibi hoca değiştirmedi. Taraftarı düşman bellemedi. Kısacası hata yapmadı. Her yanlışın bir doğruyu götürdüğü ortamda belki çok fazla doğru iş yapmadı ama kendini, diğer İzmir kulüplerinin yıllardır inatla yaptığı yanlışlardan sakınmayı iyi bildi. O zaman bu başarıya da tesadüf diyemeyiz. Dersek ayıp ederiz.

Görünen o ki, "İzmir'in Süper Lig Hasreti" bu sezonun sonunda bitiyor. Kaderin cilvesine bakın ki İzmirliler'den çok futbol romantiklerini sevindirecek şekilde yaşanacak bu kavuşma. Artık sağda solda, ya koskoca İzmir'in bir takımı olmaz mı ligde lakırdısını duymayacağız belki ama İzmir sevinçten sokaklara da dökülmeyecek. Kısacası, Karşıyaka veya Göztepe çıksa yaşanacak cümbüşün belki de onda biri bile yaşanmayacak ama İzmir'in Süper Lig'de takımı olacak. Ne güzel değil mi? Bravo Karşıyaka! Bravo Göztepe!

0 yorum:

 
Meşale Kokusu