-->

21 Ağustos 2009


Bucaspor maçı öncesinde yeni transferlerine lisans çıkartabilmek için federasyona 7.5 milyon TL yatırması gereken Kocaelispor, verilen sürenin sonunda bu parayı yatırmayı başaramadı. Bucaspor maçına geçen sezondan sözleşmesi devam eden 4 ve A2 takımından A takıma aldıkları yukarda fotoğrafları bulunan 12 futbolcu ile çıkacaklar. Toplamda 18 kişilik kadroyu bile tamamlayamıyorlar. Anadolu'nun en önemli temsilcilerinden, bir zamanların efsane takımı Kocaelispor'u bu hallerde görmek gerçekten üzücü.

Göztepe ve İskender Tuğsuz vakasını hatırlayanlar için yaşananların hemen hemen aynı olduğunu söyleyebilirim. Bu sefer başrolde Serhan Gürkan var. Seçimlerde katakulliyle seçilen bir başkan, sürekli artan borçlar, olmadığı halde harcanan paralar ve sonucunda gelen transfer yasağıyla birlikte yüzüstü bırakılan bir kulüp. Kişisel hırslarını camiaların geleceğinin önünde tutan insanlar yüzünden, Kocaelispor sezonun açıldığı haftaya belirsizliklerle dolu bir kongre süreciyle giriyor. Daha önce kulüple hiç ilgisi olmayan insanları kulübe üye yaparak kongreden onların oylarıyla galip çıkan Serhan Gürkan, yeniden aday olabileceğinin sinyallerini verdiği için şu an kimse de elini taşın altına koyamıyor. Çünkü verecekleri paraların ne için kullanılacağından emin olamıyorlar.

Kulübün toplam borcunun 60 milyon TL civarında olduğu söyleniyor. Tesislerin satılması gündemde. Eğer kongreden bu yükü kaldırabilecek çok güçlü bir yönetim çıkmaz ve transfer yasağı kalkmazsa, maalesef Kocaelispor'un rotası TFF 2. Lig gibi görünüyor. Hatta yönetime talip çıkmaması durumunda kulübün kayyuma devri de söz konusu. Kısaca özetlemek gerekirse durum vahim. Şu an uçurumdan atlamış durumdalar. Düşüş orada son bulur mu, yoksa Göztepe gibi en dibe kadar giderler mi bilinmez. Ancak, paraşütü açmak için şimdiden çok geç kalınmış olabilir.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu