-->

28 Eylül 2009

Adı süper, hali vasat ligimizin son sırasına Kasımpaşa ambargo koymuş durumda. Bu hafta sürpriz bir şekilde Kayserispor'dan beraberlik kopararak Sivasspor'la puanlarını eşitlediler. Görünen o ki, geçen seferki Süper Lig maceralarında olduğu gibi bu sene de misafirliğe gelmişler. Bu saatten sonra düşmemeleri bence imkansız. Esas merak ettiğim konu ise, 3 haftadır maç yapmayan Ankaraspor'u ne zaman geçecekleri. Fikstürlerine baktığımda 16. haftayı bulabilir gibi geliyor. Peki Avrupa'da, Kasımpaşa rolüne soyunan takımlar hangileri?

İspanya - Xerez

Geçtiğimiz sezonun 2. Lig şampiyonu, Primera'da çerez oldu. İlk puanlarını bu hafta, Espanyol deplasmanında aldılar ama henüz golle tanışamadılar. Şu ana kadar Avrupa'nın büyük liglerinin açık ara en kötü performansını sergiliyorlar. Son maçtan sonra biraz morallenmişler. Kulübün resmi sitesinde olumlu açıklamalara yer verilmiş. Lige neredeyse onlar kadar kötü başlayan Malaga karşısında 3 puana ulaşacaklarına inanıyorlar.

İngiltere - Portsmouth

Pompey, had safhada sempatim olan takımlardandır. Arap iş adamı Al Fahim kulübü aldıktan sonra çıkışa geçerler diye düşünüyordum ki tam manasıyla dibe vurdular. Lige 7'de 7 mağlubiyetle başladılar. Şimdilik teknik direktör Paul Hart'ın arkasında duruyorlar. Al Fahim 2-3 hafta içinde kulübe 50m £'luk kaynak aktaracaklarını açıkladı. Umut veren kadrolarıyla güzel günler yakında gelebilir.

Fransa - Grenoble

Lige tersten 7'de 7 ile başlayan bir başka takım. Bu seri sonucunda Fransa lig tarihinin en kötü başlangıç rekorunu da kırmış oldular. Taraftarlar isyan etmiş vaziyette. Geçen hafta durumu, sahaya meşaleler fırlatarak protesto etmişlerdi. Bu hafta ise direk istifa yazılı pankartlar asılmış. Bosnalı teknik adam, Bazdarevic takımına inandığını ve neden böylesine tepki gösterildiğini anlamadığını söylemiş. Bence anlaşılamayacak bir şey yok.

Hollanda - Waalwijk

2007'de küme düşen Waalwijk, bu sezon tekrardan Eredivisie'ye geri döndü, ancak şu an büyük ihtimal dönmez olaydık diyorlardır. Onlar da ilk 7 maçlarını kaybeden takımlardan. Geçen hafta ise sürpriz bir şekilde Roda'yı dörtlediler. Bu galibiyete rağmen bugün bir istifa haberi geldi. Yalnız bu sefer teknik direktör değil, yönetim istifa etmiş. Tam bir kaos içindeler. Tünelin ucunda ışık yok gibi.

Almanya - Hertha Berlin

Geçen sezon, son iki haftaya kadar şampiyonluk yarışının içinde kalan ve ligi 4. bitiren Hertha Berlin, bu sezon tam manasıyla darmadağın oldu. Lige Hannover'i yenerek başladıktan sonra üst üste 6 maç kaybettiler. Özellikle son iki maçta alınan 4-0 ve 5-1'lik mağlubiyetler kaçınılmaz sonu getirdi ve bugün itibariyle, geçen sezonki başarının mimarı olan İsviçreli teknik adam Lucien Favre'nin işine son verildi. Geçen sezonki sıralamalarının yanına bile yaklaşamayacakları aşikar olsa da Hertha'nın bulunduğu konumdan kurtulma ihtimalinin yukardaki takımların hepsinden fazla olduğunu düşünüyorum.

1 yorum:

Adem dedi ki...

Portsmouth'a ne yaptıysa Tottenham yaptı. Onu bunu bilmem.

 
Meşale Kokusu