-->

18 Temmuz 2009

Bir Barcelona ve Ibrahimovic hayranı olarak, şu günlerde duymayı en çok istediğim haberlerden birisi, Ibra'nın Barça'ya transferinin sonuçlanması. Bildiğiniz üzere bu transfer, takas yoluyla gerçekleşecek. Ancak, Eto'o'nun huysuzlanmaları maalesef bitmek bilmediği için transferin zora girmesi söz konusu. Paşa, yıllık 10 milyon € istiyormuş Inter'den. Inter'in bu parayı vermek isteyeceğinden pek de emin değilim. Eğer Eto'o taviz vermezse takas her an yalan olabilir. Adama sezon başı git dediler. Gitmem dedi. Sezon sonunda sözleşmeni uzatalım; kal dediler. Ona da yok dedi. O zaman git arkadaş diyorlar. Olmaz, ben seneye bedavaya gideceğim; size zarar ettireceğim diyor. Bu tablo karşısında ne yorum yapılabilir ki? Başlık her şeyi özetliyor aslında...

Real Madrid, 2007'de 36 milyon Euro'ya Chelsea'den aldığı Arjen Robben'i 25 milyon Euro'ya satış listesine koydu. Belirlenen rakam mantıklı denebilir, ancak karar son derece saçma. Madrid'deki ilk senesinde şampiyonluk yaşayan Robben, çöküşle başlayıp direnişe dönüşen geçen sezonda ise bana göre direnişi başlatan isimdi. Dış transferde dudak uçuklatan rakamlar harcayan Florentino Perez, aynı ilk döneminde olduğu gibi kulübün kendi bünyesindeki oyunculara tü kaka deme huyunu sürdürüyor. Şu anda dünyanın en iyi on futbolcusu arasında rahatlıkla gösterebileceğimiz Hollandalı'yı hem de 25 yaşında bu kadar kolay gözden çıkarmak nasıl bir mantıktır anlamak mümkün değil. Umarım Robben yeni takımında büyük başarılar elde eder ve Perez bir kez daha pişman olacağı bir karar vermiş olur. Pek ümitli değilim ama belki de bu kez akıllanır.

13 Temmuz 2009

Beşiktaş para sayma makinesini yine kaybetti sanırım. Cristiano Ronaldo etkisini hemen ithal ettiler topraklarımıza. Üstüne üstlük sadece transferlerde de savurganlık yapmıyorlar. Dolmabahçe Sarayı'ndaki şampiyonluk kutlamasına tam 1 milyon $ harcanmış. Yazık... Yeni sezon için hazırlıkların başladığı şu günlerde hala milyon dolarlık kutlamaların yapılmasını önümüzdeki sezon için de çok hayra alamet görmüyorum.

Ferrari'ye ödenecek para içinse herhangi bir yorum yapmayı yersiz buluyorum. Ronaldo etkisiyle bile açıklamak çok zor. Takım içindeki dengeleri şimdiden bozmuş olması da cabası. Tello ve Holosko'nun kazan kaldırdığı söyleniyor. Haksız sayılmazlar.

Şampiyonlar Ligi'nden gelecek para biraz gözleri kamaştırmış. Bu parayı hemen harcamak gerekiyor diye bir şart var galiba kurallarda. Zapo'dan da zarar yazılacağını düşünürsek, bir iki hamleyle bu kaynağı eritme şansını elde ettiler. Bence bu fırsatı kaçırmazlar.

Böyle bir yönetime katlanmak gerçekten kolay iş değil. Beşiktaşlılar'a yürekten sabır diliyorum.

12 Temmuz 2009

İngilizler 2018 Dünya Kupası başvurusuna, Londra Olimpiyat Stadyumu'nu dahil etmeyeceklermiş. 2012 Olimpiyatlar'ından sonra 80000 kişilik stadyumun kapasitesi 25000'e düşürülecek. Londra Belediye Başkanı, Boris Johnson böylesine büyük bir stadyumun bakım masraflarını aradaki altı senelik süre boyunca finanse etmenin aptallık olacağını söylerken, ellerinde zaten Wembley'in olduğunu belirtiyor.

Dünyanın en zengin ülkelerinden birisinin, tasarruf konusunda bu kadar titiz davranması dikkat çekici. Peki bizde durum ne? Ortalama 5 biletli seyirciye oynayan İstanbul Büyükşehir Belediye'yi ağırlamaktan başka bir işe yaramayan Zulümpiyat Stadyum'umuza her yıl milyonlarca Lira'yı gömmeye devam ediyoruz. "Zararın neresinden dönersen kardır", demişiz ama bu sözü destekleyen bir zihniyet oturtamamışız maalesef. Ne diyelim rüzgar panelleri koymaya devam...

 
Meşale Kokusu