-->

7 Ağustos 2009


İzmir kulüplerinin önümüzdeki sezon hangi stadları kullanacağı belirlendi. Altay, Karşıyaka ve Göztepe, Alsancak Stadı'nda, Bucaspor, Yeni Buca Stadı'nda, Altınordu ve İzmirspor ise Buca Stadı'nda oynayacak. Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Altay, Karşıyaka ve Bucaspor arasındaki maçlar ise güvenlik gerekçesiyle Atatürk Stadı'nda oynanacak.

Kullanım hakkı Altay'a devredilen Alsancak Stadı yeni sezonda yine paylaşılamayacak. Karşıyaka'nın ve Göztepe'nin stadı kullanımı zeminin uygun olması şartına bağlanmış. Aksi taktirde maçlar Atatürk Stadı'nda oynanacak Önceki senelerde tecrübe edildi ki, o stadda üç takım birden maç yaptığı zaman, zemin anında patates tarlasına dönüyor. Yani bütün bir sezon üç takımın da Alsancak'ta maç yapması mümkün değil. Karşıyaka'nın 5 maçlık cezası bitince, ben oynayacağım, sen oynayacaksın kavgaları başlar.

Dikkat çeken diğer karar ise derbilerin Atatürk'te oynanacak olması. Bucaspor'un bu kararı kabul etmesi gerçekten şaşırtıcı. Saha avantajından bu kadar kolay vazgeçmenin mantığını ben kavrayamadım. Anlayan varsa beri gelsin.

Son bir not da Atatürk Stadı için. Artık, lütfen şu stadı yıkın. Koca arazi, çirkinlik abidesi bir beton yığınıyla israf ediliyor. Yerine yeni stad yapılmasa, arazi başka bir amaçla kullanılsa da olur ama yeter ki yıkın. Lütfen...

6 Ağustos 2009


Hacettepe 2 - 2 Kardemir Karabükspor

Karabükspor dört maçlık galibiyet serisini bozdu. Hazırlık maçlarında ilk kez kazanamadılar. Hacettepe'nin ilk golü yaklaşık 40 metreden gelmiş. Kaleye Bülent'i koymanın bazı bedelleri elbette olacak. Maalesef, sezon içinde de bu tarz saç baş yoldurucu goller yiyebilirler. Emenike ise yine üst düzey bir futbol oynamış. Penaltıyı yaptıran ve 2. golü atan isim yine o. Hacettepe hakkında bir şey söylemek için hala erken olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 100 futbolculuk bir havuz oluşturdular Gençlerbirliği ile. Birileri, siz ne yapıyorsunuz arkadaş demedikçe, bu iki takım arasında daha çok oyuncu gelir gider sezon başına kadar. Bu yüzden hazırlık maçlarının en ölçü olamayacağı takım Hacettepe. Yorum yapmaya gerek görmüyorum.


Boluspor 1 - 0 Konyaspor

Daha önce iki takım arasında oynanan hazırlık maçını 3-2 kazanan Boluspor, bu maçta da Konyaspor'u, Uğur Işıkal'ın 90+2'deki golüyle devirdi. Boluspor, kazanmasına rağmen yine beklentileri karşılayamadı. Coşkun Demirbakan, bir kez daha, arap atı misali sonradan açılan takımlardan birini kurmaya çalışıyor. Formlarını sezon içerisinde yükseltip, son düzlükte vitesi beşe almayı planlıyorlar. Hedefini şampiyonluk olarak açıklayan bir takım için bence riskli bir yöntem. İlk haftalarda beklemedikleri puan kayıpları yaşarlarsa, telafi etmeleri zor olabilir.

5 Ağustos 2009


Karşıyaka, Ankaraspor'un geçen sezon ara transferde kadrosuna kattığı 1992, Liberya doğumlu, Tonia Tisdell'i bir yıllığına kiraladı. Orta sahanın solunda oynayan genç oyuncunun adı son dönemde Kardemir Karabükspor'la anılıyordu, ancak transferi gerçekleştiren taraf Karşıyaka oldu. Peki iyi mi oldu, kötü mü oldu?

Bana göre, Karşıyaka sol kanadına futbolcudan ziyade büyük bir soru işareti transferi yaptı. Bir kere Tisdell, geçen sezon Ankaraspor'da hiç forma giymedi. Yedekten bile oyuna dahil olmadı. Ankaraspor'dan önceki kariyeri hakkında da herhangi bir bilgi yok. Amatörde veya altyapıda ne yaptığını da bilemiyoruz. Bir maçlık milli takım kariyeri var. O maçta da Cezayir karşısında 90'da oyuna girmiş. Anlayacağınız Tonia Tisdell şu anda tam bir kapalı kutu.

Sol açık, geçen sezon Karşıyaka'nın en güçlü olduğu mevkilerden biriydi. Ferhat Kiraz oldukça başarılı bir sezon geçirmişti. Onun gidişiyle boş kalan bu mevkiyi hiç maç tecrübesi olmayan Tonia Tisdell'in doldurmasını şahsen pek olası görmüyorum. Bana göre yabancı oyuncu aldık demek için gerçekleştirilen transferlerden birisiyle daha karşı karşıyayız. Geçen sezonki Seni Camara transferine benzemesi oldukça olası.

4 Ağustos 2009


Adanaspor 1 - 2 Altay

Kartepe Kupası 1 kapsamında oynanan ve 2-2 biten maçın rövanşını, kupanın ikincisinde Altay aldı. Adanaspor'un golü penaltıdan gelirken, maçın genelinde oyuna hakim olan taraf Altay'dı. Adanaspor'un her maçta gol yeme alışkanlığı devam ediyor. Takımı gençleştirme operasyonu yaptılar, ancak bu tarz hamleler ne kadar hızlı yapılırsa, takımın oturması da o kadar yavaş oluyor maalesef. Ayrıca bu sezon, geçen senelere göre daha zayıf takımların bulunduğu Bank Asya 1. Lig'de mücadele daha az olacaktır ve ipi göğüsleyecek takımlar son haftalara gelmeden kendilerini belli edeceklerdir. Bu sebeple bu yıl, genç ve dayanıklı kadroların yerine, tecrübeli ayaklarının kazandıracağı 4-5 maçla öne çıkacak takımların daha şanslı olduğunu düşünüyorum. Zaten Bank Asya 1. Lig'in genel karakteristiği de budur. 2. ligin uzman isimlerinin bir araya geldiği kadrolar genellikle başarıya ulaşmışlardır. Hacettepe gibi genç kadroların başarıyı yakalaması ender görülür. Kısacası, Adanaspor'un bu hamlesinin yanlış ligde ve yanlış sezonda gerçekleştirildiğini düşünüyorum.


Çaykur Rizespor 0 - 0 Giresunspor

Hazırlık maçlarında henüz aradığını bulamayan iki ekibin karşılaşmasından gol sesi çıkmadı. İki camia da önümüzdeki sezon için iddialı, ancak şimdiye kadar ikisi de bu iddiaları kanıtlayacak futbolu sergileyemediler. Rizespor 5. maçında 4. beraberliğini aldı. Özellikle, hazırlık maçlarına ideal kadrosuyla çıkmaya başlayan Giresunspor'un da iki maçtır bekleneni verememesi düşündürücü. Bakalım bekleyip göreceğiz.


Kartalspor 0 - 1 Orduspor

Orduspor 7. hazırlık maçından da yenilgi yüzü görmeden ayrıldı. Maçları genellikle az gollü geçiyor. Defans kurgusunu oturtmuş görünüyorlar. Şimdilik ışık veriyorlar, ancak Bruno'dan sonra forvet hatlarının ne kadar verim vereceği hala soru işareti.


Kardemir Karabükspor 1 - 0 Karvan Evlakh

Karabükspor, Azerbaycan ekibiyle yaptığı maçı da kazanarak 4'te 4 yaptı. Geçen sezonun ikinci yarısında başlayan yükselişleri devam ediyor gibi görünüyor. Yeni transfler Hassan ve Emenike de takıma çabuk uyum sağladı. Sezon öncesinde göze batan takımlardan biri olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim.


Antalyaspor 2 - Karşıyaka 4

Antalyaspor, bugün Ispartaspor'la da oynadığı için bu maça yedekleriyle çıktı. Bu sebeple skoru ölçü almamak lazım, ancak gollü galibiyet özellikle geçen sene gol yollarında yaşanan sıkıntılardan sonra Karşıyaka'ya şüphesiz moral olacaktır.

3 Ağustos 2009


Adanaspor 1 - 1 Giresunspor

Kartepe'de oynanan maçta, iki takım da ideale yakın kadrolarla sahaya çıkmış. Giresunspor, 20'de Fatih Şen'in frikiğiyle öne geçerken; Adanaspor 22'de Emrah'la beraberliği sağladı. Adanaspor, önceki maçlarda yaşadığı defansif sıkıntıyı biraz azaltmış görünse de, gol yemekten kurtulamadı. Bu maçtan genç Adanaspor'a karşı galibiyet çıkarmasını beklediğim Giresunspor'un kalesinde daha çok pozisyon gören taraf olması ise şaşırtıcı.


Altay 2 - 2 Çaykur Rizespor

Ligin güçlü ekiplerinden Altay, kadrosunu henüz oturtamayan ve Özgürcan'dan gelecek habere kanalize olan Rizespor'la karşılaştı. Maçın başında golü bulan ve ilk yarıyı da 1-0 önde geçen Altay, 2. yarıya oyuncu değişiklikleri ile başladı. İlerleyen dakikalarda biri penaltıdan iki golle öne geçen Rizespor galibiyeti koruyamadı ve Altay'ın son dakikada bulduğu golle maç 2-2 sonuçlandı. Bu sonuçla Altay hazırlık maçlarındaki yenilmezliğini sürdürürken, Rizespor 4. maçında 3. beraberliğini aldı.


Mersin İdmanyurdu 1 - 1 Orduspor

Ligin orta sıralarında olmasını beklediğim iki takımın maçından da kısır bir oyun ve beraberlik sonucu çıktı. Orduspor'un as kadrosundan bir çok eksikle çıktığı maçın ilk yarısında futbol adına hiçbir şey yoktu. İkinci yarıya hızlı başlayan ve 57'de golü bulan Orduspor, golden sonraki dakikalarda da oyunu domine eden taraf oldu. Ancak, Mersin İdmanyurdu 90+2'de attığı golle beraberliği kurtarmayı başardı.


Boluspor 0 - 0 Çanakkale Dardanelspor

Ligin iddialı ekibi Boluspor ve çoğunlukla kendi yetiştirdiği genç oyuncularla mücadele eden Dardanelspor'un mücadelesinden gol sesi çıkmadı. Boluspor'un yeni transferlerinden Serdar Samatyalı ve Erman Ergin'in forma giymediği maç iki takım için de oldukça kısır geçti. Açıkçası transfer şampiyonu Boluspor'un henüz beklenen düzeyden çok uzak olduğunu düşünüyorum. Hazırlık maçları ölçü olmaz denir, ancak şampiyonluk adayı bir takımın da bu maçlarda biraz ışık vermesi gerekir diye düşünüyorum.


Bucaspor 0 - 5 Gaziantep B.B.

Bucaspor'un PAF takımıyla çıktığı maçta, Gaziantep rahat bir galibiyet aldı.

2 Ağustos 2009


Beckham'ın frikik golü 1:27'de...

 
Meşale Kokusu