-->

23 Temmuz 2009

Yorumsuz.................................

Ante Kulusic (Hacettepe)
Sahin Firat (Hacettepe)
Recep Güler (Hacettepe)
Olgay Coskun (Hacettepe)
Patiyo Tambwe (Hacettepe)
Serkan Atak (Hacettepe)
Kadir Bekmezci (Hacettepe)
Ibrahim Sahin (Hacettepe)
Tolga Seyhan (Hacettepe)
Ulas Güler (Hacettepe)
Sandro (Hacettepe)
Murat Kalkan (Hacettepe)
Ufuk Arslan (Hacettepe)
Orhan Sam (Hacettepe)
Ercüment Kafkasyali (Hacettepe)
Tozo (Hacettepe)

22 Temmuz 2009


Patalya Cup kapsamında oynanan maçta Konyaspor, Giresunspor'u 2-1 ile geçti. Giresunspor 27. dakikada Ricardo ile öne geçti ve ilk yarı 1-0 Giresunspor üstünlüğüyle sona erdi. Konyaspor 50. dakikada penaltıdan Mehmet Ayaz'la beraberliği sağladı. Galibiyet golü ise 90. dakikada Erdal Kılıçaslan'dan geldi.

Günün diğer bir karşılaşması ise Kartepe'de oynanan Kartalspor - Kayseri Erciyesspor maçıydı. Kartalspor 27. dakikada bulduğu tek golle maçı 1-0 kazandı. Bu sonuçla Erciyesspor, ikinci hazırlık maçından da mağlubiyetle ayrılmış oldu.

Çok ümitliyim bu çocuktan. Ufak tefek vukuatlarına da, hafiften kulağı çekilerek bir yere kadar göz yumulması taraftarıyım. Çünkü en iyisi o. Böylesine bir yeteneği, çok fazla üzerine gidip küstürmemek lazım. Gerçi pek öyle küstüm, oynamıyorum diyecek bir oyuncu değil. Futbol oynarken gerçekten keyif aldığı ve bu işi çok severek yaptığı her halinden belli.

Batuhan Karadeniz, geçen sezon Eskişehirspor'da önemli tecrübe kazandı. İyi de performans gösterdi. Bu sezon Beşiktaş'ın kadrosunda olabilecek kapasitede olduğunu kanıtlamıştı, ancak rotasyonun içinde kaybolma ihtimali tabii ki de vardı. Bu yüzden bir sene daha Anadolu'da kiralık oynayacak olmasını, önemli bir fırsat olarak görüyorum. Bütün sezon direkt oynayacağı için tecrübesi ikiye katlanacak. Önümüzdeki sezondan itibaren de ya Beşiktaş'ta ilk 11'e yerleşir, ya da Avrupa'ya gider. Şimdiye kadarki kariyeri doğru yönlendirildi. Bundan sonra da böyle doğru adımlar atılırsa, Batuhan'ın Hakan Şükür'ün gol rekorlarını kırması işten bile olmaz. Milli Takım'ımızın da önümüzdeki 10 yılı garanti altına alınmış olur. Tebrikler ve başarılar...

21 Temmuz 2009




Kardemir Karabükspor bir süredir denediği Ugandalı Hassan Wasswa ve Nijeryalı Emmanuel Emenike'yi kadrosuna kattı. İki oyuncu da Güney Afrika 2. lig ekiplerinden FC Cape Town'dan transfer edildi. İki bölüme ayrılan bu ligin sahil ligi olarak adlandırılan kümesinde mücadele eden FC Cape Town, geçen sezon şampiyonluğu averajla kaçırırken, 1987 doğumlu Emenike 14 golle takımının en golcü ismi oldu.

Defansif orta saha olarak oynayan 1988 doğumlu Wasswa ise ilk 11'de sürekli olarak yer bulamasa da gelecek için potansiyeli olan bir oyuncu olarak gösteriliyor. İstatistikler umut vaad ediyor, ancak geldikleri lig soru işareti uyandırıyor. Yine de yabancı hakkını, ekonomik tercihlerle kullanmak iyi bir tercih.

Oyuncuların bonservisleri 100.000'er Euro'ya alınırken, kendilerine ise yıllık 70.000'er Euro ödeneceği öğrenildi. Sözleşmeler iki senelik. Bekleneni verirlerse maliyetlerini rahatlıkla çıkarabilirler. İki oyuncuya da ülkemizde başarılar...


Ligin iki yeni ekibinin, Kızılcahamam'da süren Patalya Cup dahilinde karşılaştığı maçta Mersin İdmanyurdu, Konyaspor'u 1-0'la geçti. İlk yarısı golsüz biten maçın tek golünü, son dakikada yeni transfer Mehmet Düz kaydetti. Konyaspor'un Kazım Kılıç ile bulduğu bir gol ise ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Takımların kadroları ise şu şekildeydi;

MERSİN İ.Y.: Kerem, Tuna (Ulaç), Güngör, Fuat, Erdal, Birol (Mehmet), Ramazan, Sertaç, Sami (Serkan), Eren (Fernandez), Nurullah (Faruk)

KONYASPOR: Eray, Uğur Akdemir, Ufukhan, Oğuz, Kaue, Uğur Yanıkdemir, Zafer Demir, Fatih Egedik (Ahmet İçöz), Fatih Özer (Koray İçten) (Kazım Kılıç), Daniel Akhtyamov (Recep Aydın), Serdar Öztürk (Feyyaz Belen)

2009-2010 Sezonu Bank Asya 1. Lig fikstürü çekimi Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Ataköy Olimpiyat Evi'nde yapıldı. Fikstür çekimine, TFF ve Bank Asya yetkilileri ile Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek 18 kulübün temsilcileri katıldı. Bank Asya 1. Lig'de 1. hafta maçları şöyle;


Erciyesspor - Çanakkale Dardanelspor
Altay - Kartalspor
Giresunspor - Orduspor
Gaziantep Belediye - Konyaspor
Samsunspor - Karabükspor
Adanaspor - Karşıyaka
Boluspor - Mersin İdmanyurdu
Hacettepe - Çaykur Rizespor
Bucaspor - Kocaelispor


Fikstürün tamamına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Bank Asya 1. Lig'de play-off statüsü değişti. 2009/2010 sezonundan itibaren ligi 3., 4., 5. ve 6. sırada bitiren takımlar, tek devreli lig usulüyle birbirleriyle birer maç yapacaklar. Bu maçların sonunda 1. sırayı alan takım Turkcell Süper Lig'e yükselecek.

Bana göre son derece yanlış bir karar. İlk iki maç sonunda iddiası kalmayan takımın 3. maça ne kadar motive olabileceği büyük bir soru işareti. Son maçlar öncesinde üç takımın iddiası sürüyorsa ve bunlardan birisi iddiası kalmayan takımla oynayıp rahat bir galibiyet sonucu süper lig biletini alırsa büyük yaygara kopabilir.

Bir diğer sorun ise oynanacak toplam maç sayısının üçten altıya çıkmış olması. Yeni sistemle maçların tamamlanması bir haftayı bulacak. Bu da hem kafileler, hem de taraftarlar için ulaşım ve konaklama açısından büyük sıkıntılar doğuracak. Ayrıca, çalışan kesimin hafta içi maçlarına gidemeyeceği düşünülürse, seyirci sayısında da büyük bir düşüş olacağı aşikar.

Neresinden bakarsak bakalım, oldukça yanlış bir karar. Federasyon ben yaptım oldu mantığıyla hareket ediyor, ama bu sefer olmamış.

Daniel Bey'in tatili sonunda bitti. Kendisi, dün akşam itibariyle Fenerbahçe'nin Almanya kampına katıldı. Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır misali bir macera yaşadı Guiza. Arandı tarandı, sordu soruşturdu, kapağı atabileceği bir kulüp bulamayınca seve seve döndü yuvaya. Konfederasyon Kupası'nda iki tane gol atmakla transfer yapılmıyormuş demek ki. Bakalım, bu sene umutluyum ondan. Belli mi olur? Küçük Emrah, büyük golcüye dönüşebilir.

20 Temmuz 2009

David Beckham Los Angeles'ta pek bir sıcak karşılanmış! Hazır Leonardo da onu takımda tekrar görmek isterim demişken, Avrupa'ya dönüşü çok da uzun sürmeyecek gibi geldi bana.



 
Meşale Kokusu