-->

17 Ağustos 2009

Boluspor tribünlerinde geçtiğimiz yıl müthiş bir uygulama başladı. Stadın bir bölümü sadece çocuklara ayrıldı ve bu bölüme çocuk tribünü adı verildi. Velileri, çocuklarını maçtan önce bu tribüne bırakıp, maçtan sonra da teslim alıyorlar. Çocuklar maç boyunca Bolulu Yarenler grubundan bir abileriyle maçı izleyip, Boluspor'a destek veriyorlar.

Uygulama bence iki açıdan çok önemli. Birincisi, çocuklara küçük yaştan kendi şehirlerinin takımının sevgisi aşılanıyor. Böylece senede bir kere Fenerbahçe'yi, Galatasaray'ı şehirlerinde izlemek için gün saymak yerine iki haftada bir tuttuğu takımı desteklemek için stada koşacak taraftarlar yetiştiriliyor. Diğer bir önemli nokta ise stadda bulunan diğer taraftarların küfür etmeden veya çeşitli istenmeyen olayları gerçekleştirmeden önce iki defa düşünmelerinin sağlanması. Stadda örnek olmaları gereken miniklerin olduğunu bilen taraftarlar, daha sorumlu davranmak zorunda kalıyorlar.

Boluspor bu yıl uygulamayı genişleterek çocuklara forma hediye etmeye de başlayacakmış. Ayrıca diğer bazı kulüpler de çocuk tribünü uygulamasını başlatmak için harekete geçmişler. Boluspor'u ve Bolulu Yarenler grubunu böyle bir güzelliğe ön ayak oldukları için tebrik ederim. En yakın zamanda tüm stadlarımızda birer çocuk tribünü görmek dileğiyle...

1 yorum:

Semt Aşığı dedi ki...

Tokat sporda uzun süredir var bu uygulama.

 
Meşale Kokusu