-->

15 Ağustos 2009


İzmir TSYD Kupası'nın ikinci yarı final maçında Karşıyaka ve Çanakkale Dardanelspor karşılaştı. Karşıyaka, elindeki zengin forvet alternatiflerine rağmen, Reha Kapsal'ın favori taktiği 4-5-1 ile oyuna başladı. Dardanelspor ise 4-1-2-1-2 dizilişiyle oyunu ortadan oynamayı tercih etti. Karşıyaka'nın bir çok as oyuncusunu kenarda oturttuğu ilk yarıda, ciddi pozisyonları yakalayan ve oyuna hakim olan taraf Dardanelspor oldu. Kornerler başta olmak üzere duran toplardan ve defansın arkasına atılan paslarla, ilk yarı boyunca çok net gol pozisyonlarına girdiler. Daha ilk 20 dakikada 3 tane bomboş pozisyon harcadılar. 26. dakikada Karşıyaka ilk yarıdaki tek pozisyonunu yakaladı. Mutlu'nun soldan kullandığı frikikte, kaleciden seken top Taha'nın önünde kaldı, ancak mutlak gol pozisyonunda Taha topu direğe nişanladı.

İkinci yarıda Karşıyaka, as oyuncularını oyuna soktukça, hakimiyeti ele almaya başladı. Özellikle Serdar Sinik'in oyuna girmesi ve ilk yarıda forvet oynayan Güney'in sağ kanada geçmesiyle, iki kanadı da etkili kullanmaya başladılar. Devrenin başında oyuna giren Okan Öztürk'ün yanına Emrah da monte olunca ilerde çok daha rahat çoğalmaya ve pozisyonlara girmeye başladılar. Beklenen gol 76'da geldi. Serdar'ın sol kanattan ortasını arka direkte tek vuruşla gole çeviren Güney, takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra rahatlayan Karşıyaka, 2 net pozisyon daha buldu, ancak golle sonuçlandıramadı. Kalan dakikalarda yeni transferi Mendy'nin oyuna girmesiyle hücumdaki etkinliğini kaybeden Dardanelspor da gol atmayı başaramayınca, finale yükselen taraf Karşıyaka oldu.

Maçtan Notlar
  • Karşıyaka'nın geçen seneki rakibe kene gibi yapışan defansı gitmiş, üstlerinden atılan toplara boş gözlerle bakan bir defans gelmiş. Fuat'ın stoperdeki ekürisinin Mustafa olamayacağı çok açık. Bu bölgede Ufuk Çam'ı da izleyip bir daha değerlendirme yapmak lazım.
  • Tonia Tisdell maalesef tam beklediğim gibi çıktı. Serdar Sinik sakatlanmadığı sürece forma şansı bulması imkansız.
  • Dardanelspor'un yabancılarından defansta oynayan Diallo'yu çok beğendim. O bölgenin değişilmezi olacaktır. Forvette oynayan Mendy ise tam bir fiyasko. Tekniği çok zayıf. Dardanelspor'a faydalı olabileceğine hiç ihtimal vermiyorum.
  • Genel olarak Çanakkale Dardanelspor, beklediğimden çok daha iyiydi. Özellikle fizik olarak kuvvetli bir takım. Bütün oyuncuları boylu poslu, tabiri caizse dalyan gibi. Hemen hemen hepsinin de saçı uzun olunca, ilk görüşte İtalyan takımı zannediyorsunuz. Ne var ki, tecrübe eksiklikleri göze çarpıyor. İyi basıyor, iyi koşuyor, bol pozisyona giriyorlar ama hücumdaki bitiricilik sorunu pahalıya mal oluyor. Bugün onların girdiği pozisyonlara, tecrübeli oyunculara sahip bir ekip girse, daha ilk yarıdan 2-0 veya 3-0 gibi bir skor yakalayabilirdi. Mevcut kadroyu koruyabilirlerse, önümüzdeki sezonlarda oldukça kuvvetli bir takım olurlar ama ilk seneden bu kadroyla yükselmeye oynamaları zor görünüyor.
  • Karşıyaka'da transferler geç yapıldığı için başta defans bölgesi olmak üzere uyum sorunu göze çarpıyor, ancak geçen seneye göre çok daha alternatifli ve özellikle hücum bölgesinde bireysel olarak daha yetenekli bir kadro kurmuşlar. Şu an için sadece Cihan Yılmaz'ı arayacaklar gibi görünüyor. Mevcut kadroyla Cihan'ın başrolde olduğu 4-5-1 sistemini oynamaları zor. İlerleyen haftalarda, geçen seneye göre daha özgüvenli oynadıklarını gördüğüm Taha-Kıvanç ikilisi form düzeylerini yükseltip orta sahanın yükünü tek başlarına çekebilecek duruma gelirlerse, çift forvetli sistemle bu takım şampiyonluğun iddialı ekiplerinden biri haline gelebilir.

0 yorum:

 
Meşale Kokusu